ΓΉΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΈΑ ΦΙΛΑΔΈΛΦΕΙΑ!» (Αντιδράσεις για την κατασκευή του νέου αθλητικού κέντρου της ΑΕΚ)

index

ΓΉΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΈΑ ΦΙΛΑΔΈΛΦΕΙΑ!»
(Αντιδράσεις για την κατασκευή του νέου αθλητικού κέντρου της ΑΕΚ)

     Είναι γνωστό πως από τον Μάιο του 2003, όταν κατεδαφίστηκε το αθλητικό κέντρο της ΑΕΚ, «Νίκος Γκούμας», έχει τεθεί ένα τεράστιο ζήτημα από τους φιλάθλους της ομάδας. Το γήπεδο της ΑΕΚ γκρεμίστηκε με σκοπό να κατασκευαστεί εκ νέου. Δώδεκα ολόκληρα χρόνια από τότε, οι οπαδοί της Ένωσης ακόμη περιμένουν να ξαναδούν την ομάδα τους να μπαίνει σε γήπεδο. Από τον Ιούνιο του 2013, όταν παρουσιάστηκε το νέο σχέδιο του γηπέδου, οι αεκτζήδες ανυπόμονα φωνάζουν «θέλουμε γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια», δίχως όμως να υπάρχει κάποια ανταπόκριση.
Εμφανίστηκαν, ωστόσο, διάφορες αντιδράσεις κατά της κατασκευής του νέου αθλητικού κέντρου της ΑΕΚ. Ποιοι είναι όμως οι λόγοι για τους οποίους ορισμένοι αντιτίθενται στο αίτημα των Ενωσιτών;
Αρχικά, η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Φιλαδέλφειας τάχθηκε υπέρ του νέου σχεδίου. Το ίδιο θετικοί υπήρξαν και οι καταστηματάρχες της περιοχής, οι οποίοι παρατήρησαν «ζημιά» στα έσοδά τους μετά την κατεδάφιση του «Νίκος Γκούμας».
Καθώς, όμως τα πράγματα εξελίσσονταν και οι αναγκαίες διατάξεις προς ψήφιση δόθηκαν προς διαβούλευση,  άρχισαν να ακούγονται κάποιες αντιρρήσεις σχετικά με το σχέδιο. Κύριο επιχείρημα ήταν ότι αν χτιστεί το γήπεδο, το άλσος θα καταστραφεί. Στην πραγματικότητα, το άλσος δεν φαίνεται να κινδυνεύει να καταστραφεί, εφόσον δεν πρόκειται να παραχωρηθεί μεγάλη έκταση αυτού για την κατασκευή του γηπέδου. Αντιθέτως, προτάθηκε αναδάσωση και καθαρισμός του άλσους περιμετρικά του χώρου του γηπέδου και όχι μόνο.
Το νέο σχέδιο προβλέπει ακόμη, να κοπούν μερικά δέντρα με σκοπό να φυτευτούν νέα  κάτι που είναι νομικά αποδεκτό από το συμβούλιο της Επικρατείας. Η Ένωσις είναι ένας οργανισμός 90 ετών, που έχει τις ρίζες της σε περιοχές όπου πρωτοεγκαταστάθηκαν οι Έλληνες πρόσφυγες μετά την μικρασιατική καταστροφή. Η ΑΕΚ υπήρχε στη συγκεκριμένη περιοχή πολύ πριν ιδρυθεί ο δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας και επιδιώκει με νόμιμα μέσα να μπει ξανά στο δικό της γήπεδο. Η κατασκευή του νέου γηπέδου πρόκειται να διαφημίσει και να αναδείξει την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας και όχι να την επιβαρύνει. Το αίτημα των Ενωσιτών λοιπόν, για το χτίσιμο του νέου γηπέδου της ομάδας τους, είναι απόλυτα λογικό και θα έπρεπε σύντομα να τεθεί σε εφαρμογή.

Μουστοπούλου Μαρία (Α2)

Σχολιάστε

Top