Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

unnamed (1)

Ο Καραγκιόζης με την οικογένειά του και τους φίλους του είναι στην καραντίνα εξαιτίας ενός «κακού». Δεν μπορούσαν να βγουν έξω ούτε για καθαρό αέρα. Μια μέρα όμως, συναντήθηκαν για να συζητήσουν για το «κακό που κυκλοφορεί στην πόλη». Ο Καραγκιόζης και οι φίλοι του αποφάσισαν να το καταστρέψουν.

Αποφάσισαν να συναντηθούν με τον ιό σε μια κοντινή πλατεία. Εκεί, μόλις συναντήθηκαν, άρχισαν να πολεμούν. Πολέμησαν πολύ και στο τέλος, τον νίκησαν. Έτσι, ύστερα από λίγες μέρες τελείωσε η καραντίνα και οι άνθρωποι άρχισαν να βγαίνουν σιγά σιγά. Στην αρχή με φόβο, αλλά μετά σίγουροι και ελεύθεροι!

Σέμπυ Μ.

 

Ο Καραγκιόζης σκέφτεται τι «μαλαγάνες» είναι οι επιστήμονες που βρήκαν από ζώα τον κορονοϊό. Δεν είναι χαρούμενος με αυτό. Όμως υπακούει στις οδηγίες που λένε οι υπουργοί. Κάθεται μέσα στο σπίτι του και είναι καθαρός.

Ο Καραγκιόζης συζητάει με τα παιδιά του και τους διαβάζει ιστορίες. Τα παιδιά προτείνουν στον Καραγκιόζη να παίξουν παιχνίδια όπως κρυφτό, κυνηγητό, φιδάκι, κλουέντο, όνομα – ζώο – πράγμα και παλέρμο. Ο Καραγκιόζης δέχεται την πρόταση των παιδιών του. Έτσι, μέσα στην καλύβα, ο Καραγκιόζης με τα παιδιά του διασκεδάζουν. Τέλος, όλοι μαζί προσεύχονται να φύγει ο κορονοϊός απ΄ όλες τις χώρες του κόσμου.

Χαράλαμπος Τ.

 

Μια μέρα, καθώς ο Καραγκιόζης έβλεπε ειδήσεις στην τηλεόραση, άκουσε πως πρέπει να μείνουμε «σπίτι» γιατί δημιουργήθηκε ένας νέος ιός, σοβαρός και θανατηφόρος. Άκουσε πως πρέπει να μπούμε σε καραντίνα.

Ο Καραγκιόζης, τότε, ξαφνιάστηκε και φοβήθηκε πως δε θα μπορεί πια να κάνει θέατρο και δε θα μπορεί να τον βλέπει ο κόσμος για αρκετό καιρό. Έτσι, κάθησε και σκέφτηκε, τι μπορεί να κάνει στην καλύβα του κλεισμένος.Σκέφτηκε, λοιπόν, να παίξει με τα παιδιά του ένα θεατρικό έργο στην αυλή της παράγκας του και να διασκεδάσουν όλοι στη γειτονιά!

Έτσι κι έγινε! Ο Καραγκιόζης ήταν πλέον χαρούμενος, αν και ήταν στην καραντίνα.

Κωνσταντίνος Δ.

 

Εχθές, ο Μορφονιός κάλεσε τον Καραγκιόζη, τα παιδιά του και το Χατζηαβάτη στο σπίτι του, για να κάνουν πάρτι. Κάποια στιγμή άκουσαν στο ραδιόφωνο ότι είναι όλοι σε καραντίνα και δεν πρέπει να βγαίνουν από τα σπίτια τους. Τότε και οι τρεις πανικοβλήθηκαν.

Λέει τότε ο Καραγκιόζης : <<Πώς θα επιστρέψω στο σπίτι μου με τα παιδιά>>;

Ο Μορφονιός τους πρότεινε να μείνουν όλοι μαζί στο σπίτι του μέχρι να τελειώσει η καραντίνα. Όμως, αυτοί δε σεβάστηκαν το Μορφονιό. Ο Καραγκιόζης έτρωγε όλα τα γλυκά του Μορφονιού. Ο Χατζηαβάτης κοιμόταν στο κρεβάτι του και τα παιδιά έκαναν σκανταλιές. Ο Μορφονιός κόντευε να τρελαθεί. Όταν τελείωσε η καραντίνα πήγαν στο σπίτι τους, αφήνοντας το σπίτι του Μορφονιού χάλια.

Οδυσσέας Κ.

 

Κάποτε ήταν ο Καραγκιόζης. Στα χρόνια του εμφανίστηκε ένας ιός, που τον έλεγαν κορονοϊό. Όταν το άκουσε, δεν ήξερε τι να κάνει. Όμως, ο πασάς διέταξε να μπουν όλοι καραντίνα. Ο Καραγκιόζης προσφέρθηκε να γίνει αστυφύλακας και να κόβει πρόστιμα, σε όσους δεν είχαν χαρτί εξόδου. Ο Πασάς δέχτηκε και του είπε πως θα κόβει πρόστιμο 250 ευρώ.Τότε πέρασε ο Νιόνιος και ο Καραγκιόζης τον ρώτησε αν έχει εξοδόχαρτο. Ο Νιόνιος του είπε πως λέγεται χαρτί εξόδου.

- Όπως λέγεται. Το έχεις; (Καραγκιόζης)

-Όχι, να σε χαρώ. (Νιόνιος)

-Ωραία, 250 ευρώ. (Καραγκιόζης)

-Ορίστε, ψυχούλα μου. (Νιόνιος)

Άγγελος Κ.

 

Ο Καραγκιόζης στην καραντίνα έπαιζε με τα αδέλφια του. Έβλεπε τηλεόραση και με τους γονείς του έπαιζε επιτραπέζια παιχνίδια. Με τα αδέλφια του, ζωγράφιζε υπέροχες ζωγραφιές, παρ” όλο που ήταν μεγάλοι. Τα παιδιά ήθελαν να παίξουν κρυφτό και κυνηγητό με τον μπαμπά τους και τη μαμά τους στη μεγάλη τους αυλή. Έπαιζαν μπάλα στο γκαζόν και χοροπηδούσαν στο τραμπολίνο όλοι μαζί. Έτσι, η καραντίνα για τον Καραγκιόζη, πέρασε ευχάριστα.

Ιωάννα Ψ.

 

Ο Καραγκιόζης μένει στο σπίτι του, όλες αυτές τις ημέρες, όπως όλοι μας. Ο κορονοϊός είναι μία ασθένεια, που δύσκολα αντιμετωπίζεται. Η καθημερινότητά του είναι βαρετή. Ξυπνάει το πρωί και για να περάσει η ώρα του, καθαρίζει την παράγκα του, μετά φτιάχνει μεσημεριανό και τρώει. Μετά κοιμάται. Όταν ξυπνήσει κάθεται στον καναπέ του και βλέπει στην τηλεόραση ταινία. Όταν βραδιάσει, κάνει ένα μπάνιο και ξαπλώνει. Οι μέρες της καραντίνας, είναι δύσκολες και βαρετές για τον Καραγκιόζη.

Λυδία Χ.

 

Ο Καραγκιόζης μένει στο σπίτι του με την οικογένειά του, εξαιτίας ενός ιού, που λέγεται κορονοϊός. Ο Μπιρικόκος λέει στον πατέρα του: <<Μπαμπάκο, θέλω παγωτό>>. Το ίδιο λένε και τ” αδέρφια του. Ο πατέρας λέει: <<Όχι, παγωτό>>. Το ίδιο και η μητέρα. Οι δύο γονείς είναι στενοχωρημένοι και αγχωμένοι εξαιτίας του ιού. Ο Καραγκιόζης λέει στα παιδιά του: <<Όταν τελειώσει όλο αυτό, θα μπορούμε να βγούμε έξω. Και τότε…θα φάτε ότι θέλετε. Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς>>.

Ελένη Τ.

 

Τα σχολεία έκλεισαν και τα κολλητήρια έμειναν σπίτι. Ο Καραγκιόζης τότε, έμαθε ότι κάτι τρομερό είχε συμβεί. Πως κάποιος ιός με το όνομα «κορονοϊός» κολλούσε τους ανθρώπους και έπρεπε να μείνουν όλοι μέσα στο σπίτι. Πώς να το μάθει άλλωστε, αφού είναι φτωχός και δεν έχει ούτε τηλεόραση ούτε κινητό…

Μία μέρα, είδε έξω από την παράγκα του τον Μπαρμπα – Γιώργο, που είχε έρθει να τον δει. Του είπε, να μην ξαναέρθει γιατί αυτός κινδύνευε περισσότερο λόγω ηλικίας.

Μένουμε σπίτι, έλεγε, σε όποιον έβλεπε, για την υγεία όλων μας. Ήθελε να το μάθουν όλοι!

Δανάη Π.

 

Ο Καραγκιόζης τις μέρες της καραντίνας, αναγκαστικά κάνει τις παραστάσεις στο σπίτι του και τις ανεβάζει στο ίντερνετ για να τις βλέπει ο κόσμος και να τις θαυμάζει.

Εντωμεταξύ, αφού έχει χρόνο, μπορεί να γράφει κι άλλες ιστορίες και να κάνει μία παράσταση για τον κορονοϊό και να δείξει πως περνάει στην καραντίνα. Σκέφτηκε με το δικό του χιουμοριστικό τρόπο να μας δείξει πως πλένουμε τα χέρια μας, για να προφυλαχτούμε από τον ιό.

Συζητούσε με την οικογένειά του κι έπαιρνε ιδέες και τις ανέβαζε στο ίντερνετ και έτσι περνούσε ο χρόνος του στην καραντίνα.

Έλτον Ν.

 

 

 

Στήλη: Γ2.