Διήμερη εκδρομή σε Δελφούς—Αράχωβα– Λειβαδιά

ΑΠΟ: ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ - Μάι• 29•19

IMG_20190411_161258

Η διήμερη εκδρομή στους Δελφούς και την Αράχωβα που διοργανώθηκε για τους μαθητές του πολιτιστικού προγράμματος «Πετρογραφήματα» και του περιβαλλοντικού προγράμματος   «Ανακύκλωση-επαναχρησιμοποίηση υλικών»    ήταν μια θαυμάσια εμπειρία.

Ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών ήταν μαγευτικός καθώς η άνοιξη είχε περιβάλλει τα μνημεία με μια ποικιλία χρωμάτων και αρωμάτων, ενώ οι Φαιδριάδες προστάτευαν την ομορφιά  του. Η παραστατική αφήγηση της ξεναγού μας βοήθησε να κατανοήσουμε την ιστορία του, μας ταξίδεψε στο παρελθόν και μας θύμισε τις ρίζες μας. Στο Μουσείο θαυμάσαμε εκπληκτικά έργα τέχνης που κοσμούσαν στο παρελθόν τον χώρο, με κορυφαίο τον περίφημο Ηνίοχο.

μουσειο

Η Αράχωβα μας υποδέχτηκε χειμωνιάτικη. Σκεπασμένη με σύννεφα, έμοιαζε εξωπραγματική με τα γραφικά σπίτια της τους πλακόστρωτους δρόμους και την εκπληκτική θέα της.

 

Την επόμενη μέρα βρεθήκαμε στη Λιβαδειά. Το τοπίο στις Πηγές της Κρύας μας άφησε άφωνους . Τα νερά του ποταμού της Έρκυνας έρρεαν ορμητικά και σκόρπιζαν τη δροσιά τους, η πλούσια βλάστηση σκίαζε τον χώρο, ενώ  εντυπωσιακά γλυπτά κεφάλια (καλλιτεχνικές απεικονίσεις του ποταμού) βρέχονταν στο νερό. Όλα μαζί συνέθεταν ένα ξεχωριστό τοπίο.

IMG_20190516_170714

Τα παιδιά του περιοδικού επισκεφτήκαμε το Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο της πόλης, όπου είδαμε σκεύη και εργαλεία της παλιάς εποχής. Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε ένα ενδιαφέρον τρισδιάστατο ντοκιμαντέρ για το νεκρομαντείο του Τροφωνίου, που υπήρχε στην περιοχή κατά την αρχαιότητα. Μια αίθουσα του Μουσείου ήταν αφιερωμένη στον Λεβαδίτη  ήρωα της προεπαναστατικής περιόδου Λάμπρο Κατσώνη.

Τα παιδιά του περιβαλλοντικού προγράμματος κάναμε μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα στις πηγές, από την οποία βγάλαμε αρκετά συμπεράσματα. Στη συνέχεια αυτοσχεδιάσαμε και κατασκευάσαμε με πολύ μεράκι δύο υπέροχες αφίσες.

Θα θυμόμαστε αυτή την εκδρομή με πολύ αγάπη. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον οδηγό μας που δεν μας χάλασε χατίρι, την ξεναγό μας στους Δελφούς για την ενδιαφέρουσα ξενάγηση και τους καθηγητές μας που μας συνόδεψαν. Κι εμείς όμως  με την άψογη συμπεριφορά μας αποδείξαμε πως αξίζουμε την εμπιστοσύνη τους.    Γι” αυτό λοιπόν, του χρόνου τριήμερη!

Ερικαίτη  Βλασοπούλου  Β΄3,

Εύα  Βασιλείου  Β΄1,

Μπήτρος  Δημήτρης  Γ΄ 5

 

Σχολιάστε

Top