Επίσκεψη στο Τεχνολογικό Μουσείο

ΑΠΟ: 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ - Νοε• 25•16

 

img005

Από την επίσκεψη μας  στο Τεχνολογικό Μουσείο αποκόμισα θετικές μόνο εντυπώσεις τόσο   από τους χώρους όσο και από τα εκθέματα. Εντυπωσιακή  ήταν η ξενάγηση από το προσωπικό του μουσείου οι οποίοι εκτός από τη γνώση που μας  μετέφεραν συνέβαλαν  στην διαμόρφωση υπεύθυνων ανθρώπων με επιστημονική , κοινωνική και πολιτισμική συνείδηση δίνοντάς μας  τα απαραίτητα εφόδια  για να κατανοήσουμε τις αναπτυξιακές ανάγκες του τόπου μας.

Πολλαπλασιάστηκε η ευαισθησία μας σε θέματα σχετικά με το περιβάλλον , την αντιμετώπιση προβλημάτων με στόχο την βελτίωση της έρευνας και την δυνατότητα εξεύρεσης  λύσεων.

Θαυμάσαμε τον πολιτισμό των Αρχαίων Ελλήνων για τα τεχνολογικά επιτεύγματά τους. Η αρχαία ελληνική τεχνολογία από την εποχή  του Ομήρου έως τους Αλεξανδρινούς χρόνους , αποτέλεσμα της ένωσης Επιστήμης και Τεχνικής.

Η αλληλεπίδραση αυτή  έδωσε  εντυπωσιακή ώθηση στην τεχνολογία που μεταλαμπαδεύτηκε  στη συνέχεια σε Ρωμαίους και Βυζαντινούς.

Μέσα από τα ομοιώματα των πλοίων και τα εκθέματα , μοναδικά κομψοτεχνήματα στον χρόνο , κατανοήσαμε την αγάπη των αρχαίων Ελλήνων για την ναυπηγική τέχνη , που μετέτρεψαν την μικρή μας χώρα σε φωτεινό φάρο διαδίδοντας  την ελληνική σκέψη στην ανθρωπότητα.

Τριανταφυλλοπούλου Αναστασία Α4

Σχολιάστε

Top