Τα κατοικίδια στη ζωή των ανθρώπων

ΑΠΟ: ΤΣΟΥΚΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ - Μάι• 24•19

Τα κατοικίδια στη ζωή των ανθρώπων

Τα ζωάκια στη ζωή μας, είτε αυτά είναι σκύλοι είτε γάτες είτε καναρίνια είτε κουνέλια είτε οτιδήποτε άλλο σκεφτείτε, μας βοηθούν με πολλούς τρόπους.

Ποια είναι τα κυριότερα οφέλη των κατοικίδιων προς τους ανθρώπους;

Τα κατοικίδια  προσφέρουν στους ανθρώπους πολλά ψυχολογικά οφέλη. Τα κυριότερα από αυτά είναι τα εξής:

1)    Προσφέρουν στους ιδιοκτήτες ψυχική ανακούφιση και με τη βοήθεια τους καταπολεμάται η κατάθλιψη.

2)     Η ευθύνη της συμβίωσης με ένα κατοικίδιο δίνει σκοπό στη ζωή των  μοναχικών ανθρώπων και προσφέρει μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση στα παιδιά.

3)   Τα κατοικίδια  προσφέρουν  ψυχική σταθερότητα, χαρά και διασκέδαση στους ιδιοκτήτες τους.

4) Είναι, επίσης, μια αφορμή να αναπτύξουν  οι ιδιοκτήτες τις κοινωνικές τους δεξιότητες και να δημιουργήσουν νέους σημαντικούς και ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς.

 

Τι πρέπει να προσφέρουν οι ιδιοκτήτες στα κατοικίδια;

1) Για να είναι πάντοτε τα ζωάκια υγιή και σε καλή φυσική κατάσταση, δεν πρέπει  οι ιδιοκτήτες να παραμελούν τις συχνές επισκέψεις τους, όχι μόνο στον κτηνίατρο για έναν προληπτικό έλεγχο και εμβολιασμό, αλλά και σε κάποιο πάρκο αναψυχής, ώστε να περάσουν και οι δύο μαζί δημιουργικά την ώρα τους .

2)  Μέσα ή έξω από το σπίτι πρέπει να τους προσφέρουν ένα ήσυχο κατάλυμα, προφυλαγμένο από το πολύ κρύο ή τη ζέστη.

3)  Οι ιδιοκτήτες όλων των ζώων  πρέπει αναγκαστικά να στειρώνουν τα κατοικίδιά τους, ώστε να μην καταλήγουν ανεπιθύμητα μωρά στον δρόμο, όπου θα υποφέρουν όντας  αδέσποτα.

4)  Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου, αφού όλα τα πλάσματα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση και απάνθρωπη συμπεριφορά .

 

Οι έξι πιο συνηθισμένοι τρόποι για να καταλάβεις ότι το σκυλάκι σου σε αγαπάει αληθινά!

1.  Η μια πιο χαρακτηριστική κίνηση που κάνουν τα σκυλάκια ,κυρίως, για να δείξουν την αγάπη και τη χαρά τους είναι το συχνό κούνημα της ουράς τους όταν βλέπουν το αφεντικό τους.

2.  Μερικές φορές, όταν ο ιδιοκτήτης λείπει από το σπίτι, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, ή όταν είναι έτοιμος να φύγει, ξεκινάει ένα κλαψούρισμα του ζώου, επειδή αυτό έχει ξεκινήσει ήδη να νιώθει την απουσία του.

3.  Κάποιες φορές, θέλοντας το σκυλάκι να δείξει την αγάπη που νιώθει για το αφεντικό του, αρχίζει να του γλείφει το πρόσωπο κυρίως. Η κίνηση αυτή δεν είναι καθόλου αηδιαστική ,αντιθέτως είναι πολύ γλυκιά και τρυφερή.

4.  Το γεγονός ότι το ζωάκι  συνεχώς παίρνει αντικείμενα που ανήκουν στο αφεντικό του, π.χ. τις κάλτσες του ή τις παντόφλες του, δηλώνει ότι θέλει να έχει κάτι δικό του, για να τον νιώθει δίπλα του.

5.  Δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα το πρωινό ξύπνημα του ιδιοκτήτη από το κατοικίδιό του. Με  αυτόν τον τρόπο το σκυλάκι  δείχνει ότι αγαπάει και νοιάζεται το αφεντικό του.

6. Τέλος, το ζωάκι ακολουθεί το αφεντικό του παντού και συνεχώς, ακόμη και τη στιγμή που βρίσκεται στην τουαλέτα ,επειδή δε θέλει να νιώθει μοναξιά μακριά του.

 

Μελίνα Κουτσοβασίλη Β1

Ναταλία Τσελεπή     Β4

Κατερίνα Μπισύρη  Β2

 

Σχολιάστε

Top