Τεχνολογία και κοινωνικότητα των νέων

Τεχνολογία και κοινωνικότητα των νέων

Το διαδίκτυο στις μέρες μας αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα επικοινωνίας. Έχει μπει στην καθημερινή μας ζωή και την έχει επηρεάσει θετικά αλλά και αρνητικά.

Τα θετικά είναι πως κάνοντας ένα μόνο κλικ μπορείς να βρεθείς σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου και να αντλήσεις πληροφορίες για οτιδήποτε θέλεις να ενημερωθείς. Επίσης είναι πολύ χρήσιμο για να επικοινωνήσεις με τα αγαπημένα σου πρόσωπα που βρίσκονται μακριά.

Τα αρνητικά του διαδικτύου είναι και αυτά που θα πρέπει να μας απασχολήσουν περισσότερο. Τις συνέπειες τις βλέπουμε ιδιαίτερα στους νέους γιατί είναι και αυτοί που το χρησιμοποιούν πιο πολύ από κάθε ηλικία γνωρίζοντας αρκετά καλά πως να το χειριστούν. Εδώ λοιπόν θα πρέπει να αναφέρουμε πως δημιουργούνται διάφορα προβλήματα στην κοινωνικότητα των νέων. Αφιερώνουν αρκετό χρόνο καθημερινά στην χρήση τεχνολογικών μέσων και πολλές φορές χρησιμοποιείται και ως μέσο διασκέδασης.

Ενώ οι νέοι έχουν ελεύθερο χρόνο θα προτιμήσουν να μιλήσουν με ένα φίλο μέσω ιντερνέτ από το να βρεθούν από κοντά, κάνοντας διάλογο, ανταλλάσσοντας απόψεις και συναισθήματα.

Με αυτό τον τρόπο χάνεται η επικοινωνία μεταξύ τους. Γι αυτό τον λόγο οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως επιδρά όλο αυτό στην συμπεριφορά, τα συναισθήματα και την αυτοσυγκέντρωση, επειδή ακριβώς εμποδίζεται η ανάπτυξη των εκτελεστικών λειτουργιών.

Οι γονείς από την πλευρά τους θα πρέπει να προστατέψουν τους νέους από την υπερβολική χρήση και έκθεση στο διαδίκτυο και να τους ενθαρρύνουν για να ενισχύσουν την κοινωνικότητα τους με άλλους πιο δημιουργικούς και δραστήριους τρόπους.

 

Βασιλοπούλου Μαριλένα Α3

Πηγές:

Eleftheria.gr – greekathon.weebly.co

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης