Οι πιο σπουδαίοι ζωγράφοι!

2.user1469083764

Ποιος ήταν ο πρώτος ζωγράφος ελεύθερης τέχνης
Ο Έντβαρτ Μουνκ, (12 Δεκεμβρίου 1863 - 23 Ιανουαρίου 1944) ήταν Νορβηγός ζωγράφος. Το πιο γνωστό έργο του, Η Κραυγή, αποτελεί έναν από τους εμβληματικούς πίνακες της παγκόσμιας τέχνης.
Η παιδική του ηλικία επισκιάστηκε από ασθένεια, πένθος και το φόβο μήπως κληρονομήσει μια ψυχική κατάσταση που διέτρεχε την οικογένειά του. Σπουδάζοντας στη Βασιλική Σχολή Τέχνης και Σχεδιασμού στη Χριστιανία (σήμερα Όσλο), ο Μουνκ άρχισε να ζει μια μποέμικη ζωή υπό την επήρεια του μηδενιστή Χανς Γέγκερ, που τον παρότρυνε να ζωγραφίσει τη δική του συναισθηματική και ψυχολογική κατάσταση («ζωγραφική ψυχής»). Από αυτό προέκυψε το ξεχωριστό του ύφος.
Έντβαρτ Μουνκ Ένα έργο του η κραυγή
Τι συνήθιζαν να ζωγραφίζουν οι ζωγράφοι
Ο ζωγράφος συνήθως ζωγραφίζει ότι βλέπει. Στο εργαστήρι του περιβάλλεται από δεκάδες μικρά αντικείμενα που τα χρησιμοποιεί καθημερινά στις πρακτικές του ανάγκες και άλλα διακοσμούν απλώς το χώρο που κινείται: γυαλικά, μουσικά όργανα, όργανα μετρήσεων, βιβλία, ανθοδοχεία, τραπουλόχαρτα, σπίρτα, τσιγάρα, μολύβια, εφημερίδες και περιοδικά και πολλά άλλα μικροαντικείμενα, μπορεί να τα μεταφέρει πάνω στο τραπέζι, στο πάτωμα, σε μια καρέκλα.
Μια νεκρή φύση ενδιέφερε πάντα λιγότερο τον ζωγράφο που προτιμούσε τα ιστορικά θέματα, τις θρησκευτικές σκηνές, τις προσωπογραφίες, τα τοπία και τις ηθογραφικές αναπαραστάσεις. Σαν ιδιαίτερο είδος της ζωγραφικής αναπτύχθηκε από τους Ολλανδούς κατά τον 17ο αιώνα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΥΚΕΛΗ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης