«Διακοπές στην Αμοργό» του Νάσου Ευτυχίδη

 

Θυμάμαι συχνά  τον φίλο μου τον Βαγγέλη στην Αμοργό που μου λείπει πάρα πολύ. Ο Βαγγέλης  ήταν ένας από τους δύο συμμαθητές μου στο Δημοτικό της Χώρας στην Αμοργό. Τόσο μικρό ήταν το σχολείο μου όσο και το νησί μου. Η Αμοργός έχει μόνο 2.000 κατοίκους και είναι πολύ απομακρυσμένη. Βρίσκεται στις Κυκλάδες και τα κοντινότερα νησιά είναι: το Κουφονήσι, η Σχοινούσα και η Δονούσα.

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ: Ταξιδεύετε μέχρι τον Πειραιά και παίρνετε το BLUE STAR. Το ταξίδι διαρκεί 9 ώρες.

ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ: Υπάρχουν ξενοδοχεία ή αν θέλετε μπορείτε να νοικιάσετε ένα σπίτι για να μείνετε. Αν θέλετε λιμάνι, μπορείτε να μείνετε στα Κατάπολα ή στην Αιγιάλη. Αν θέλετε θέα πηγαίνετε να μείνετε στη Χώρα που είναι πολύ γραφική.

ΤΙ ΘΑ ΦΑΤΕ: Μπορείτε να φάτε στην «Αρμπαρόριζα» του φίλου μου του Βαγγέλη. Αν θέλετε ψάρι πηγαίνετε στα Κατάπολα, στον «Μίνω».

ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ: Μην φύγετε αν δεν δείτε το ναυάγιο  στην Καλοταρίτισσα, το Κάστρο στη Χώρα και το μοναστήρι στη Χώρα της Παναγίας της Χοζοβιότισσας.

ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΕΤΕ: Κολυμπήστε στο Μαλτέζι αλλά όχι κοντά στην προβλήτα γιατί είδα την πρώτη μου θαλάσσια σκολόπετρα εκεί. Επίσης, μπορείτε να κολυμπήσετε στο Μούρο αλλά όχι πολύ βαθιά γιατί εκεί είδα ένα σκυλόψαρο. Ακόμα, κολυμπήσετε στα Κατάπολα, στο Ακρωτήρι και πηδήξτε από την προβλήτα αλλά πρώτα κοιτάξτε μήπως περνάει πλοίο. Πολύ ωραία ιδέα είναι το κολύμπι στην Αιγιάλη που έχει και καρέτα-καρέτα.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΜΒΟΥΛΕΣ

  • Στα νότια στενά της Χώρας προσέχετε γιατί έξω από το σπίτι του Βαγγέλη είδα τον πρώτο μου σκορπιό.
  • Στο σχολείο μου είδα μια σκολόπετρα. Η σκολόπετρα μοιάζει με σαρανταποδαρούσα αλλά δεν είναι. Μην ξεχάσετε να βγείτε φωτογραφίες στο καλογερικό με φόντο το απέραντο γαλάζιο!

 

 

 

 

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης