Τελικά, ορίζεται η φιλία ;

Τελικά, ορίζεται η φιλία ;

Της Καραχάλια Βασιλείας

Αλήθεια, τί σημαίνει φιλία ; Σύμφωνα με τον κύριο Μπαμπινιώτη, είναι ο δεσμός αμοιβαίας αγάπης και κατανόησης  μεταξύ προσώπων, λαών, ομάδων, χωρών. Μπορούμε όμως, να προσδιορίσουμε κάτι τόσο μεγάλο και θα έλεγα, και αόριστο ;

     Προσωπικά, πιστεύω ότι ο όρος ΄΄φιλία΄΄ έχει για τον καθένα από εμάς ξεχωριστό και μοναδικό νόημα. Για άλλους, ίσως η φιλία να σημαίνει οικογένεια, για άλλους σημαίνει διασκέδαση. Παρόλο που υπάρχουν τόσα διαφορετικά είδη φιλίας, όλα έχουν κάτι κοινό. Την ΑΓΑΠΗ. Χωρίς αγάπη δεν υπάρχει φιλία, απλώς ανέχεια μεταξύ γνωστών ατόμων.

     Πως όμως καταλήγεις να πεις ότι έχεις με κάποιον πραγματική φιλία και ότι αυτός είναι ένας καλός κι αληθινός φίλος ;  Σωστός κι αληθινός φίλος για εμένα είναι αυτός, που ακόμα κι αν ο ίδιος δεν είναι καλά θα σε κάνει να γελάσεις, αυτός που ξέρεις ότι στα δύσκολα μπορείς να τον εμπιστευτείς και θα είναι δίπλα σου να σε πιάσει αν πέσεις. Αυτός που σε αποδέχεται έτσι όπως ακριβώς είσαι, με όλες τις παραξενιές σου όσο ενοχλητικές κι αν είναι.

     Η φιλία είναι σίγουρα για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, ένα αναπόσπαστο κομμάτι στη ζωή τους. Γιατί όπως λέει κι ένα ρητό οι αληθινοί φίλοι είναι σαν τα διαμάντια, μπορεί να είναι δύσκολο να τους βρεις και ίσως να μπερδευτείς από τις απομιμήσεις, αλλά όταν το βρεις… πέτυχες διαμάντι !!

    Δεν ξέρω αν μπορούμε να ορίσουμε τη φιλία, γιατί ο κάθε άνθρωπος τη βιώνει διαφορετικά. Ένα όμως ξέρω, αξίζει η προσπάθεια να τη βρούμε!

Σχολιάστε

Top