5ο εν δράσει

5ο εν δράσει

Οδεύοντας για τα Χριστούγεννα δεν μπορούμε να μη σκεφτούμε τα δρώμενα του προηγούμενου μήνα: Το απόγευμα στις 12 Νοεμβρίου, οι μαθητές της Α΄ Λυκείου και οι γονείς μας ενημερωθήκαμε για το πολύπλοκο αλλά και απαιτητικό νέο σύστημα του Λυκείου από την κυρία Τοροσιάδου. Είναι γεγονός ότι πολλά θέματα για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν έχουν διευκρινιστεί. Περιμένουμε πάντα τις νέες εγκυκλίους που μας αφορούν!!!
Την επόμενη μέρα, αρκετοί μαθητές από το σχολείο και μεταξύ αυτών πολλοί «δημοσιογράφοι» συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, που για πρώτη φορά υλοποιήθηκε φέτος, με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο, κάτω από τη διοργάνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και φυσικά το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.
Παρά τις όποιες τεχνικές αδυναμίες εγκαινιάστηκε ένας νέος τρόπος επικοινωνίας ανάμεσα στα σχολεία και στους μαθητές, για το πάντα επίκαιρο θέμα της ασφάλειας στο διαδίκτυο.
Με ιδιαίτερη συγκίνηση, γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος του Πολυτεχνείου στο σχολείο μας. Εκδηλώσεις, θεατρικό, τραγούδια και βίντεο πλαισίωσαν τη γιορτή. Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Πολύ συγκινητικό ήταν το βίντεο που είχε ετοιμάσει η Γ΄ Λυκείου με όλες τις στιγμές που έζησαν οι μαθητές κατά τα τρία σχολικά χρόνια στο 5ο ΓΕΛ: εκδρομές, κοινές δράσεις, θεατρικά, παρέες. Νιώσαμε όλοι μαθητές και καθηγητές ως μια παρέα, συνοδοιπόροι στο δρόμο της εκπαίδευσης.

Αθλητικά Γεγονότα
Αξιοπρεπής ήταν η παρουσία της ομάδας κοριτσιών βόλεϊ, η οποία στον πρώτο αγώνα με την ομάδα της Αγιάσου νίκησε. Δυστυχώς όμως, αποκλείστηκε στον αγώνα με την ισχυρότερη ομάδα του Λυκείου Παμφίλων.

Ανίκητη η ομάδα μπάσκετ αγοριών του Λυκείου μας, οι οποίοι αφού επικράτησαν της ομάδας μπάσκετ του 3ου Λυκείου και αυτής του Πειραματικού Λυκείου πέτυχαν άλλη μια μεγαλειώδη νίκη στον ημιτελικό εναντίον της ομάδας του 4ου Λυκείου Μυτιλήνης. Η τύχη, όμως, δεν ήταν με το μέρος μας στον τελικό, όπου η ομάδα μας έχασε από την ομάδα μπάσκετ του 2ου Λυκείου Μυτιλήνης.
Δεν πειράζει, παιδιά…
Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας!!!

5 en drasei 1
5 en drasei 2

Σχολιάστε

Top