Βασιλόπιτα Αγιάσου

Χριστούγεννα χωρίς μυρωδιές από την κουζίνα δεν γίνονται!
Μελπομένη Δεληγιάννη, Κατερίνα Γιουσμά, Βασιλεία Γιαγτζόγλου, Θεραπία Γιουσμά

Βασιλόπιτα
Αγιάσου
Ζύμη:1 κιλό αλεύρι
2 κουταλάκια γλυκάνισο
2,5 φλιτζανάκια τσαγιού νερό
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο (τριμμένα)
Γέμιση:2 φλιτζανάκια του τσαγιού αγνό βούτυρο λιωμένο
4 τριμμένες ξηρές μυτζήθρες
μισό ποτήρι νερού ζάχαρη
μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο
1 αυγό
λίγα αμύγδαλα
Αρχικά βράζουμε το νερό με το γλυκάνισο για 10λεπτά. Σουρώνουμε το γλυκάνισο και αφήνουμε το νερό να κρυώσει. Παίρνουμε μια κούπα, ρίχνουμε το μισό αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο. Κάνουμε λακουβίτσα στη μέση αυτών και ρίχνουμε το λάδι και το σουρωμένο νερό.
Ζυμώνουμε. Αν χρειαστεί κι άλλο αλεύρι θα ρίξουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί περίπου μία ώρα σκεπασμένη.

βασιλοπιτα1
βασιλοπιτα2

Σχολιάστε

Top