Πεζοπορία στην Πάρνηθα

Οι μαθητές του 5ου ΓΕΛ Ιλίου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας. Το πρόγραμμα της εκδρομής περιελάμβανε πεζοπορικό περίπατο, επαφή με τη φύση και φυσικά διασκέδαση! Σε μια εποχή που ο σύγχρονος αστικός τρόπος ζωής δεν επιτρέπει σε κανέναν μας τη συχνή επαφή με τη φύση τέτοιες εκδρομές αναζωογονούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Ο καθαρός αέρας του μοναδικού ελατόδασους της Αττικής, το καταφύγιο Μπάφι, βρίσεται σε υψόμετρο περίπου 1500μ. στο ψηλότερο και πιο όμορφο βουνό της Αττικής.

122

Μάλιστα, ο Εθνικός Δρυμός  της Πάρνηθας,ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000.
Έχει 16 κορυφές που υπερβαίνουν τα 1.000 μέτρα, πάνω από 45 πηγές με κρυστάλλινα νερά, χαράδρες και σπήλαια.
Καλύπτεται στο μεγαλύτερο ποσοστό της από Έλατα και μαύρη Πεύκη, ενώ η χλωρίδα της αριθμεί πάνω από 1000 είδη φυτών.
Στο δάσος της Πάρνηθας η ορνιθοπανίδα αριθμεί ~130 είδη πουλιών, ενώ ζουν ~40 είδη θηλαστικών, με μεγαλύτερο το κόκκινο ελάφι.

121

Τα παιδιά ερχόμενα σε επαφή με τη φύση βελτιώνουν τη φυσική τους κατάσταση, εξοικειώνονται με το φυσικό περιβάλλον και κατανοούν τιςιδιαιτερότητές του. Ήταν μια υπέροχη εξόρμηση που αναζωογόνησε σώμα και πνεύμα. Η πεζοπορική διαδρομή που ακολούθησαν οι μαθητές ξεκινούσε από το Mont Parnes και κατέληγε στο καταφύγιο Μπάφι μέσω ενός «σημαδεμένου» μονοπατιού.

123

Διοργανωτής και εμπνευστής της εκδρομής ήταν ο  καθηγητής Φυσικής Αγωγής Καταλιακός Δημήτρης ενώ οι συνοδοί καθηγητές ήταν οι: Λέτσιου Βασιλική, Αθανασοπούλου Ελένη και Παυλάτου Ελένη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης