Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023, οι μαθητές της Β” δημοτικού πραγματοποίησαν μια εκπαιδευτική εκδρομή στο χωριό Λευκίμμη του Έβρου. Σκοπός της εκδρομής ήταν η επίσκεψη στο Μουσείο Άρτου και Σίτου, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την παραδοσιακή διαδικασία παραγωγής ψωμιού.
Ξεκινώντας από το σχολείο, γεμάτοι ενθουσιασμό, οι μαθητές έφτασαν στο Μουσείο, όπου τους υποδέχτηκαν οι δύο φιλόξενοι ξεναγοί. Εκεί, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση της ιστορίας του σιταριού, από την καλλιέργεια έως την άλεση και το ζύμωμα. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου, όπου είδαν τα παλιά εργαλεία και τις μηχανές που χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή του ψωμιού. Η χαρά τους ήταν απερίγραπτη όταν έβγαλαν από τον φούρνο ζεστά ψωμάκια και τα δοκίμασαν.
Η εκδρομή ολοκληρώθηκε στην πλατεία του χωριού, όπου οι μαθητές δέχτηκαν κεράσματα στον Αρχοντικό Ξενώνα. Η εκδρομή στο χωριό Λευκίμμη ήταν μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές της Β” δημοτικού. Μέσα από την επίσκεψή τους στο Μουσείο Άρτου και Σίτου, ήρθαν σε επαφή με την παράδοση και την ιστορία του τόπου τους, ενώ παράλληλα βίωσαν τη χαρά της δημιουργίας και της συνεργασίας.








