Κέικ σε κούπα (Mug Cake)

Τα υλικά μας

  • 3½ κ. σ. αλεύρι
  • 2½ κ. σ. κακάο
  • ⅓ κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 κ. σ. ζάχαρη
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 7 κ. σ. γάλα
  • 4 κ. σ. ηλιέλαιο
  • Ζάχαρη άχνη και πραλίνα για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο φλιτζάνι ανακατεύουμε καλά όλα μας τα υλικά, εκτός από το γάλα και το ηλιέλαιο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε με το ηλιέλαιο ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, βάζουμε το φλιτζάνι στα μικροκύματα στα 800W για 1,5 λεπτό.

Εναλλακτικά, βάζουμε στον φούρνο, ψήνουμε όμως για περισσότερη ώρα μέχρι το mug cake μας να φουσκώσει.

*κ. σ. = κουταλιά σούπας

*κ. γ. = κουταλάκι γλυκού

Βικτωρία Φούρκα

2 Σχόλια

Υποβολή απάντησης