Ολυμπιακό Καράτε

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Μάι• 12•19

Επιμέλεια άρθρου: Θεοφανοπούλου Ήλιδα, Παπαδημητρίου Μαρκέλλα, Γκλάβα Βασιλική

ΤΟ ΚΑΡΑΤΕ ΣΑΝ ΑΘΛΗΜΑ

Το καράτε σαν μαχητικό άθλημα που συμβάλλει ποικιλοτρόπως στη σωματική και ψυχική υγεία, στον αυτοέλεγχο, στη βελτίωση της αυτοπεποίθησης, της αυτοσυγκέντρωσης, και των αντανακλαστικών, στην καλλιέργεια αξιών όπως ο σεβασμός η πειθαρχία , η άμιλλα αλλά και στη ψυχαγωγία των ασκούμενων . Η προπόνηση, ατομική ή ομαδική, στις βασικές τεχνικές του καράτε συμβάλλει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων αυτοάμυνα που προωθεί την σωματική, τεχνική και νοητική ενδυνάμωση. Το καράτε προσφέρει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά οφέλη ιδίως στα παιδιά.

Φυσικά οφέλη

  1. Βελτιωμένα αντανακλαστικά και συντονισμός
  2. Αυξημένη απόδοση σε όλες οι φυσικές δραστηριότητες
  3. Αυξημένη δύναμη και αντοχή
  4. Αυξημένη ευελιξία και έλεγχος βάρους, καλύτερη συνολική φυσική κατάσταση
  5. Καρδιαγγειακές ασκήσεις που κρατάνε σε φόρμα
  6. Βελτιωμένη ισορροπία
  7. Δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του

Ψυχική οφέλη

  1. Βελτιωμένη συγκέντρωση
  2. Μείωση του στρες και ικανότητα χαλάρωσης
  3. Γνώση ότι μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του
  4. Μαθαίνει πώς να αντιμετωπίζει διάφορες αντιπαραθέσεις
  5. Θετική στάση απέναντι στη ζωή μέσα από την αυτοπεποίθηση και αυτοπειθαρχία
  6. Αυτοεκτίμηση
  7. Σεβασμός για τον εαυτό του και τους γύρω του
  8. Θετική συμπεριφορά

Γιατί το παιδί πρέπει να ξεκινήσει καράτε? Λύνουμε όλες τις απορίες!

Ένα παιδί καλό είναι να αθλείται από μικρή ηλικία για πολλούς λόγους. Κυρίως γιατί μαθαίνει να κοινωνικοποιείται και να αποκτά ομαδικότητα. Το καράτε εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί πρώτη επιλογή πολλών αγοριών και κοριτσιών, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι οι γονείς που αγνοούν τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει.

  1. Σε ποια ηλικία μπορεί το παιδί να ξεκινήσει καράτε;

Ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει καράτε στην ηλικία των 4 ετών. Εμείς η σχολή μας πριν δεχτούμε οποιοδήποτε παιδί προσφέρουμε ένα με δύο δοκιμαστικά μαθήματα, ώστε να διαπιστώσουμε ότι είναι συνεργάσιμο και μπορεί να δεχτεί εντολές και το πιο σημαντικό αν του αρέσει το καράτε.

2. Γιατί ένας γονιός πρέπει να πάει το παιδί του σε Σχολή Καράτε;

Το να πάει ένας γονιός το παιδί του στο καράτε μόνο πλεονεκτήματα μπορεί να έχει. Όπως είναι η σωματική άσκηση  η οποία βοηθάει στην πρόληψη της παχυσαρκίας. Προάγει την κοινωνικοποίηση του παιδιού και μειώνει την επιθετικότητα, αφού συμβάλλει στη φυσική εκτόνωση. Επιπλέον συμβάλλει στην πνευματική συγκρότηση.

3 Μπορεί να γίνει επικίνδυνο για την υγεία ;

Το καράτε υπό τη σωστή καθοδήγηση του προπονητή-δασκάλου μόνο οφέλη μπορεί να έχει για την υγεία του παιδιού. Σημαντικό ρόλο παίζει και ο χώρος προπόνησης, οποίος θα πρέπει να πληρεί κάποιες βασικές προϋποθέσεις, όπως είναι η καθαριότητα και η ασφάλεια.

4.Αν κάποιος μεγαλύτερος σε ηλικία θέλει να ξεκινήσει, θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα ;

Στο καράτε δεν υπάρχει όριο ηλικίας για να ξεκινήσει κάποιος. Μπορεί να ασχοληθεί οποιοσδήποτε καθώς μέσα από το καράτε και τη σωστή καθοδήγηση του προπονητή μπορεί να αποκτήσει οφέλη όπως η βελτίωση, η διατήρηση της φυσικής κατάστασης και η όξυνηση των πνευματικών λειτουργιών καθώς και στην απόκτηση αυτοέλεγχο, αυτοπειθαρχία και αυτοσεβασμού. Βέβαια δεν ξεχνάμε  ότι διδάσκει και βασικές αποτελεσματικές τεχνικές αυτοάμυνας.

5.Υπάρχει ακόμα το ταμπού ότι το καράτε δεν είναι για κορίτσια;

Η άποψη ότι το καράτε είναι μόνο για άντρες τείνει πλέον να εξαλειφθεί. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς με μία επίσκεψη στη σχολή μας καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη σχολή πολεμικών τεχνών ή μαχητικών σπορ. Μιλώντας για το καράτε στην Ελλάδα δεν είναι λίγες οι διακρίσεις αθλητριών σε εθνικό, πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Σκοπός του Α.Σ. ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΑΤΕ Ο »ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» είναι η διάδοση των παραδοσιακού καράτε και συγκεκριμένα του kyokushinkai που αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα στυλ καράτε παγκοσμίως. Η πολυετή εμπειρία των προπονητών σε συνδυασμό με τις άρτιες εγκαταστάσεις επιτυγχάνουν στα μέγιστα τους σκοπό μας. Ο σύλλογός μας είναι ο μόνος σύλλογος της Φθιώτιδας που είναι αναγνωρισμένος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε. Ο σύλλογος στεγάζεται στην οδό Αγράφων 37 (γωνία) πίσω από το Χαλκιοπούλειο. Προπονητές του συλλόγου είναι:  Shihan Βασίλης Κατρούλης, Sensei Δήμητρα Κατρούλη και Αποστόλης Ξυνοτρούλας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος μας κλείνει τα 29 χρόνια λειτουργίας του.

Σχολιάστε

Top