Επιμέλεια άρθρου:Λουκά Κωνσταντίνα
Νιφάδες χιονιού από τη Σκωτία
Υλικά
125γρ. βούτυρο τύπου soft
115γρ ζάχαρη άχνη
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
1 κ. γλυκού εσάνς μαστίχα
Άχνη για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το αλεύρι, την άχνη και το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει τη μορφή ψίχουλων. Ρίχνουμε το αυγό και την εσάνς μαστίχας και συνεχίζουμε το χτύπημα-ζύμωμα. Μαζεύουμε τη ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα. Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί φούρνου και με τη βοήθεια κουπάτ σε σχήμα νιφάδας την κόβουμε. Ψήνουμε τις νιφάδες χιονιού σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 8-10 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Ωραια η συνταγη σου Κωνσταντινα! Θα την δοκιμασω σιγουρα!:-)