Σπεύσατε, σπεύσατε οι ταινίες του μήνα

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Ιαν• 23•15

Επιμέλεια άρθρου:  Παναγιώτης  Οδατζίδης

Πολλές είναι οι ταινίες που οπωσδήποτε πρέπει να τρέξετε  να δείτε αυτόν τον μήνα . Εμείς λοιπόν σας δίνουμε μια εικόνα  για αυτές :

Η ιστορία της οικογένειας Ξυλούρη

«Μια Οικογενειακή Ιστορία», ένα ντοκιμαντέρ της Αγγελικής Αριστομενοπούλου για τη δύναμη της οικογένειας και της μουσικής, μέσα από τη ζωή μια ιστορικής ελληνικής φαμίλιας. Είναι η ιστορία μια μοναδικής μουσικής παράδοσης και των ανθρώπων που την κουβαλούν. Είναι η ιστορία της οικογένειας Ξυλούρη. Οι Ξυλούρηδες είναι η πιο γνωστή μουσική οικογένεια της Ελλάδας. Από τον θρυλικό Νίκο Ξυλούρη και τα αδέρφια του, τον φημισμένο λυράρη Ψαραντώνη και τον δεξιοτέχνη λαουτιέρη Ψαρογιάννη, μέχρι τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, τρεις γενιές μουσικών κρατούν  ζωντανή τη μουσική παράδοση της οικογένειας και την μεταφέρουν σε χιλιάδες θαυμαστές ανά τον κόσμο.

Με κεντρικούς χαρακτήρες τον Ψαρογιώργη (Γιώργη Ξυλούρη), τα τρία παιδιά του που σπουδάζουν στην Μελβούρνη και τον πατέρα του, Ψαραντώνη, η ταινία ακολουθεί την οικογένεια μέσα από επαγγελματικές προκλήσεις και δύσκολες προσωπικές αποφάσεις, και καταγράφει τη ζωή τους για διάστημα δύο ετών.

Δείτε ένα μικρό απόσπασμα της ταινίας.

Αλύγιστος

Unbroken

της Αντζελίνα Τζολί

με τους Τζακ Ο” Κόνελ, Γκάρετ Χέντλαντ, Ντόνολ Γκλίσον, Μιγιαβί, Φιν Γουίτροκ

unbroken

Η πάντα ευαίσθητη Αντζελίνα Τζολί βρίσκεται και πάλι πίσω από το φακό, μετά την ταινία «In the Land of Blood and Honey». Τώρα μας μαγεύει με τις σκηνοθετικές επιλογές της, χάρη στον 97χρονο βετεράνο πολέμου κι Ολυμπιονίκη Λούι Ζαμπερίνι, τη ζωή του οποίου αφηγήθηκε η Λόρα Χίλενμπραντ στο μπεστ σέλερ «Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience and Redemption».

Η ταινία, που φέρει τη σεναριακή υπογραφή των αδερφών Κοέν, είναι ένα δράμα που εξιστορεί την περιπέτεια του αθλητή στίβου που, συμμετέχοντας στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936 στο Βερολίνο, εντυπωσίασε τόσο πολύ τον Χίτλερ, που ζήτησε να τον γνωρίσει. Κι όχι μόνο. Ο ίδιος άνθρωπος κατόρθωσε να επιβιώσει από αεροπορικό δυστύχημα, επιπλέοντας σε μια σχεδία επί 47 μέρες, πριν τον ανακαλύψουν οι Ιάπωνες και τον στείλουν σε στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου, με την επιστροφή του τελικά στην πατρίδα να προκαλεί ρίγη συγκίνησης κι ηρωική υποδοχή, ανάλογη με εκείνη που σίγουρα επιφυλάσσουν στην ταινία οι θεατές.

 

Απόψε Τρώμε στης Ιοκάστης

του Βασίλη Μυριανθόπουλου

με τους Ρένια Λουιζίδου, Τάκη Σπυριδάκη, Παύλο Ορκόπουλο, Λεωνίδα Καλφαγιάννη, Κλέλια Ρένεση, Δημήτρη Μακαλιά, Μαρία Γεωργιάδου, Μπέτυ Μαγγίρα, Σάββα Πούμπουρα

iokasti

Η ταινία «Απόψε Τρώμε Στης Ιοκάστης» είναι βασισμένη στο ομώνυμο, επιτυχημένο, θεατρικό έργο του Άκη Δήμου. Η θεατρική της απόδοση αποθεώθηκε στο θεατρικό σανίδι, όταν το 2008 ανέλαβε να τη σκηνοθετήσει ο Σταμάτης Φασουλής, με τη Σοφία Φιλιππίδου, σατιρίζοντας, χωρίς φόβο και πάθος, την αλλοπρόσαλλη γοητεία της σουρεάλ ελληνικής οικογένειας.

 

Into the Woods

του Ρομπ Μάρσαλ

με τους Μέριλ Στριπ, Τζόνι Ντεπ, Έμιλι Μπλαντ, Άνα Κέντρικ, Τζέιμς Κόρντεν, Κρις Πάιν

forest1

Τα Μυστικά του Δάσους διηγούνται τις περιπέτειες της Σταχτοπούτας, της Κοκκινοσκουφίτσας, της Ραπουνζέλ, και του Τζακ και της Φασολιάς του, ξετυλίγοντας την αστεία και συγκινητική ιστορία ενός Φούρναρη και της Γυναίκας του που θέλουν απεγνωσμένα έναν απόγονο. Στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν παιδί, συμμαχούν με τα αρχετυπικά σύμβολα των παραμυθιών των αδελφών Γκριμ – ένα γυάλινο γοβάκι, μια κόκκινη κάπα, μαλλιά χρυσά σαν το καλαμπόκι και μια άσπρη σαν το γάλα αγελάδα – για να ξεμπλέξουν από τα δίχτυα της Μάγισσας, που τους περνάει διαρκώς από νέες δοκιμασίες. Αλλά σε αυτήν τους την προσπάθεια θα ανατραπούν τα πάντα, ακόμα και τα παραμύθια.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΜΙΜΗΣΗΣ

THE IMITATION GAME

Ιστορική

Έγχρωμη

Διάρκεια: 114′

Παραγωγή: Βρετανία – ΗΠΑ Σκηνοθεσία: Μόρτεν Τίλντουμ

Πρωταγωνιστούν: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κίρα Νάιτλι, Μάθιου Γκουντ, Τσαρλς Ντανς, Μαρκ Στρονγκ

the inmition game

 

Ο Νορβηγός Μόρτεν Τίλντουμ («Headhunters») σκηνοθετεί σε σενάριο του Γκράχαμ Μουρ, βασισμένο στο βιβλίο του Αντριου Χότζες: «Αλαν Τιούρινγκ: Το Αίνιγμα», το πορτραίτο της ζωής και του έργου, ενός αφανή ήρωα, του Αλαν Τιούρινγκ. Το χειμώνα του 1952, οι Βρετανικές αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του μαθηματικού κι αναλυτή Άλαν Τιούρινγκ, και τον συνέλαβαν για «απρεπή συμπεριφορά», μια κατηγορία που αργότερα θα οδηγούσε στην καταδίκη του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας- ωστόσο κανείς δε γνώριζε ότι επρόκειτο για ένα πρωτοπόρο και ιδιοφυή επιστήμονα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου πολέμου είχε καθοδηγήσει με επιτυχία μια ομάδα επιστημόνων, κι «έσπασε» τον κώδικα της περίφημης Γερμανικής μηχανής Enigma.

Trailer :

Σχολιάστε

Top