Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Ιαν• 24•15

Επιμέλεια άρθρου: Κουραβάνα Παναγιώτα

Η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκι και διεξάγεται μία Κυριακή του Ιανουαρίου, για την προώθηση των σπορ του χιονιού στα κράτη-μέλη της, με σειρά εκδηλώσεων. Η Ελλάδα συμμετέχει στη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού με ποικιλία εκδηλώσεων στα χιονοδρομικά κέντρα Παρνασσού, Καλαβρύτων και Βίγλας-Πισοδερίου.

Γλυπτά από χιόνι

Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αυτά τα γλυπτά με την απίστευτη λεπτομέρεια και το τεράστιο μέγεθος, είναι όλα φτιαγμένα από χιόνι. Ευτυχώς που κάποιος σκέφτηκε να τα αποθανατίσει με τον φωτογραφικό του φακό γιατί κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα έβγαινε ο ήλιος και τα γλυπτά θα γινόταν νερό.   Ο Austin, ο Connor και ο Trevor Bartz, είναι τρία αδέρφια που ζουν στο New Brighton της Μινεσότα και έχουν καθιερώσει το δικό τους χειμωνιάτικο έθιμο. Κάθε χρόνο που πέφτει το χιόνι, δημιουργούν γιγαντιαία γλυπτά από χιόνι αλλά πως μπορείς να διαπιστώσεις δεν κάνουν προχειροδουλειές.

snow1   snow2

Οι αδερφοί Bartz δεν θα φτιάξουν έναν χιονάνθρωπο με ένα καρότο στη μύτη για να ξεμπερδέψουν, αλλά ολόκληρα έργα τέχνης που στέκονται στη λεπτομέρεια. Φέτος,  δημιούργησαν το γλυπτό μίας θαλάσσιας χελώνας 4 σχεδόν μέτρων για την οποία εργάστηκαν 300 ολόκληρες ώρες.

Ξενοδοχεία από χιόνι

Κατασκευές εκπληκτικής αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού παίρνουν σάρκα και οστά από τον Δεκέμβριο και περιμένουν τους απανταχού… «cool» τύπους για διασκέδαση και χαλάρωση!«Πρωταθλήτρια» στα ξενοδοχεία από χιόνι είναι η Φινλανδία, με την χώρα του Άγιου Βασίλη να έχει δημιουργήσει μέχρι στιγμής 15 τέτοιου είδους ξενοδοχεία.  Δείτε ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ όλο κατασκευαασμένα από πάγο!!!

ice bar   ice restaraunt  ice hotel

One Comment

  1. Ο/Η θαλεια λέει:

    Πολύ ωραίο το άρθρο σου Γιώτα! <3

Σχολιάστε

Top