Oculus rift – τα γυαλιά του μέλλοντος

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Δεκ• 21•15

Επιμέλεια άρθρου: Χορμόβας Βασίλης

Το Oculus Rift είναι μια συσκευή εικονικής πραγματικότητας που αποτελείται  από μια μαύρη μάσκα, σαν μια  μάσκα του σκι φαντάσου, η οποία αποτελείται από μια tablet-like οθόνη ανάλυσης 1280x800px και ένα ζευγάρι μεγεθυντικά κιάλια.

Η μάσκα είναι σχετικά ελαφριά αν και  που τη βλέπεις σε προϊδεάζει για το αντίθετο.

Η συσκευή εφαρμόζει πολύ καλά στο κεφάλι με τη βοήθεια των straps που διαθέτει και μπλοκάρει το όποιο εξωτερικό φως επιτρέποντας  έτσι την «πλήρη βύθιση» στο 3d κόσμο του Rift Rollercoaster.

Φορώντας τη μάσκα αμέσως μεταφέρεσαι σε ένα μεσαιωνικό τοπίο γεμάτο κάστρα, είσαι στην κορυφή  ενός «μεσαιωνικού» roller coaster και η 3D εμπειρία ξεκινά. Η διαδρομή τα έχει όλα. Έχει απότομες στροφές απότομα αλλά και ομαλά ups and downs, τα οποία απολαμβάνεις στο έπακρο.!!! Με εξαίρεση   κάποια απότομη κατηφόρα που θα πρέπει να ψάξεις  κάπου να πιαστείς και σίγουρα θα φωνάξεις από τον φόβο σου!!! Εάν έχεις υψοφοβία θα προτείνεται να μην το δοκιμάσεις καθώς η όλη εμπειρία προσομοιώνει την αντίστοιχη πραγματική, όπως ακριβώς θα βίωνες σε ένα πραγματικό roller coaster. Σε αυτό βοηθά και το επιταχυνσιόμετρο που διαθέτει, το οποίο μπορεί  και μεταφράζει την κίνηση του κεφαλιού σου.

Έτσι, όταν κουνάς το κεφάλι σου δεξιά, αριστερά, πάνω ή κάτω στον πραγματικό κόσμο προσαρμόζεται αντίστοιχα και η εικόνα στον 3D κόσμο. Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις και διαφορετικές ταχύτητες περιστροφής του κεφαλιού σου και να είσαι σίγουρος ότι δε θα παρατηρήσεις κάποια καθυστέρηση στην απόκριση!!!

H συσκευή εικονικής πραγματικότητας πωλείται σε εύρος τιμών 200$-400$ και πολιτική της εταιρείας είναι να κρατηθούν χαμηλά οι τιμές της συσκευής, έτσι ώστε να είναι προσιτές από το ευρύ κοινό.

Η συσκευή αυτή θα είναι στο άμεσο μέλλον ένα διαδομένο μέσο ψηφιακής ψυχαγωγίας το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για  την ευρύτερη ψυχαγωγία και επιμόρφωσή μας

Σχολιάστε

Top