Ένας άλλος κόσμος – μία ταινία “έκπληξη”

ΑΠΟ: ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - Ιαν• 24•16

Αρθρογράφος: Σμάνη Ευαγγελία

Η ταινία «Ένας άλλος κόσμος» συνεχίζει δυναμικά με ρεκόρ εισιτηρίων. Τον πρώτο μήνα προβολής, περισσότεροι από 500.000 θεατές παρακολούθησαν τη δεύτερη κινηματογραφική δουλειά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, που διαγράφει εντυπωσιακή πορεία. Μπορείς εύκολα να πεις ότι ο καθένας μας, σε αυτή την χώρα, μπορεί να ταυτιστεί με τα γεγονότα που παρουσιάζει. Η ταινία «Ένας άλλος κόσμος», έχοντας κερδίσει κοινό και κριτικούς, βρίσκεται στην κορυφή του ελληνικού box office και συνεχίζει το ταξίδι της στις κινηματογραφικές αίθουσες, σε όλη την Ελλάδα. Αν και εξωτερικά μοιάζει εύκολη και εύπεπτη για το ευρύτερο κοινό, το περιεχόμενο αποκαλύπτει μερικά κρυφά σημεία. Όπως ας πούμε ότι η οικονομική κρίση καταλήγει σε οικογενειακή. Και η οικογενειακή σε προσωπική. Όπως για παράδειγμα ότι η ερωτική σχέση έχει ημερομηνία λήξεως, ενώ η αισθηματική και εσωτερική είναι αθάνατη. Όπως και από την ελληνική μυθολογία. Όπου με τη σύζευξη του Έρωτα με την Ψυχή, εκείνη γίνεται αθάνατη! Δείτε το σχετικό trailer:

Είναι μια άκρως ιδιαίτερη και διαφορετική ταινία, σε σχέση με τα υπόλοιπα έργα του, διότι περιέχει ελάχιστες χυδαιότητες και το σενάριο και οι σκηνές είναι έτσι φτιαγμένα που σου είναι ευχάριστο να παρακολουθείς αυτό το μοναδικό υπερθέαμα με βαθιά νοήματα.

Προσωπικά, παρακολούθησα την ταινία  με μια ενήλικη κυρία, την γιαγιά μου. Ας δούμε την γνώμη μιας εξηντάχρονης γυναίκας:

‘Το έργο αυτό ήταν πολύ συγκινητικό. Περιελάμβανε τρία ζευγάρια που, δυστυχώς, δεν είχαν καλό τέλος. Αυτά που είδαμε είναι τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Ελλάδα αυτή την περίοδο, σε μεγάλο βαθμό. Οι μετανάστες, ο ρατσισμός, η ανεργία όλα απεικονίστηκαν στο έργο με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που σε αφήνουν άφωνο. Εγώ ήθελα να δω αυτή την ταινία γιατί άκουσα καλά σχόλια και έτσι αποφάσισα να την παρακολουθήσω. Όσοι σχολίασαν αυτό την ταινία θετικά, είχαν απόλυτο δίκιο. Ένα από τα καλύτερα έργα του Χ. Παπακαλιάτη!’

2 Comments

  1. Ο/Η ΠΡΟΣΜΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ λέει:

    Πολύ ενδιαφέρουσα η άποψη της γιαγιάς σου, μπράβο Ευαγγελία!!

  2. Ο/Η αποστολια λέει:

    Τέλειο!!!Κάποια μέρα θέλω σίγουρα να το δω και εγώ..!

Σχολιάστε

Top