Ανακύκλωση – Απορρίμματα

Ανακύκλωση – Απορρίμματα

 Το 7ο  Γυμνάσιο Ηλιούπολης συμμετέχει σε ένα διεθνές πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας(Eco Schools). Είναι εγκεκριμένο από το

Υπουργείο εθνικής παιδείας και θρησκευμάτων όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση αρ. πρωτ. 34271/Γ7/17-04-06.

   Οι  μαθητές συμμετέχουν με την υποστήριξη της Ελληνικής εταιρείας προστασίας της φύσης  www.eepf.gr

   Το θέμα μας είναι απορρίμματα – ανακύκλωση.

   Η δράση αυτή στο σχολείο μας  ξεκίνησε με σύσσωμη συμμετοχή των μαθητών του σχολείου μας.

   Ξεκινήσαμε από το 2007. Από το 1993 μέχρι σήμερα έχουμε αποθηκεύσει υπολογιστικές μονάδες  που δεν λειτουργούσαν λόγω  βλάβης στην αποθήκη του θεατρικού εργαστηρίου. Οι ενέργειες που κάναμε ήταν αφενός  να αφαιρέσουμε την σκόνη από τα μηχανήματα, αφετέρου να απελευθερώσουμε τον χώρο ώστε να  χρησιμεύσει  στις ανάγκες των θεατρικών  παραστάσεων.

Συστήσαμε μία επιτροπή από 11 μαθητές του Γυμνασίου μας και επισκεφθήκαμε μαζί με τον καθηγητή της Πληροφορικής Καρρά Ιωάννη την διευθύντρια του 4ου Δημοτικού σχολείου, το οποίο σχολείο, βρίσκεται στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο και την ενημερώσαμε για την επικείμενη πράξη ανακύκλωσης. Αφού εξηγήσαμε την αξία της ενέργειάς μας αυτής και τα επερχόμενα οφέλη στην προστασία του περιβάλλοντος και την επαναχρησιμοποίηση των υλικών, εισπράξαμε με ικανοποίηση τα θερμά της συγχαρητήρια. Λάβαμε το θάρρος να την παροτρύνουμε ώστε να περάσουν όλα τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου από την αίθουσα του θεατρικού εργαστηρίου να δουν και να διαπιστώσουν ότι οι υπολογιστές θα δοθούν για ανακύκλωση. Το γεγονός αυτό υλοποιήθηκε προς μεγάλη ικανοποίηση της Διευθύντριας εκπαιδευτικού και δικής μας για την ευαισθητοποίηση και διάδοση της ενέργειας.

Ταξινομήσαμε και μεταφέραμε εμείς οι ίδιοι τα μηχανήματα στο χώρο εισόδου και ειδοποιήσαμε  το ΔΗΜΟ  να στείλει ένα φορτηγό για να πάρει τους υπολογιστές για ανακύκλωση.

Νίκος Περίσσιος Γ4

Μάνος Σπαράκης Γ4

  prin

 

 

 

 

 

 

 

comput

 

 

 

 

 

 

 

 

 othones

  

 

 

 

 

 

 

meta

Σχολιάστε

Top