«Ζητείται όνειρο»

Της Αμύρισσας Βιδάλη

 

«Είμαστε φτιαγμένοι από το υλικό των ονείρων» λέει ο Σαίξπηρ. Και τι είναι τελικά τα όνειρα…; Πόση σημασία μπορεί να έχει η ύπαρξή τους για έναν άνθρωπο;

Είναι πολύ όμορφο και γλυκό να φανταζόμαστε τους εαυτούς μας να κάνουν ένα ταξίδι στο φεγγάρι όταν είμαστε πέντε χρονών… Να ονειρευόμαστε να γίνουμε μπαλαρίνες ή ποδοσφαιριστές, να κυνηγάμε πάντα το κάτι παραπάνω.

Πάντα ο άνθρωπος θέλει κάτι. Κάτι διαφορετικό κάθε φορά, και κάτι που το επιθυμεί πάρα πολύ και παλεύει με κάθε κόστος για να τ’ αποκτήσει, ό,τι κι αν είναι αυτό, άυλο (όπως η συναισθηματική ανταπόκριση από κάποιον άνθρωπο) ή φτιαγμένο από ύλη.

Κατά πόσο όμως είναι εφικτό να πετύχουμε όλα όσα θέλουμε; Όταν διστάζεις, όταν αμφιβάλλεις για τις δυνάμεις σου, αδύνατον. Όταν όμως έχεις την ακράδαντη πεποίθηση ότι θα τα καταφέρεις και ότι θα παλέψεις με όλες σου τις δυνάμεις γι’ αυτό, τίποτα δεν είναι πιο εφικτό από το να αγγίξεις το όνειρό σου!

Είναι πολύ σημαντικό να υιοθετήσει ο κάθε άνθρωπος αυτή τη νοοτροπία και να συνειδητοποιήσει ότι οι δικιές του επιλογές είναι αυτές που θα του χαρίσουν κάθε του όνειρο.

«Carpe diem» ,άδραξε τη μέρα.. Οι μέρες δεν πρέπει να κυλούν αβασάνιστα και ανούσια. Κάθε μέρα πρέπει να είναι γεμάτη από οτιδήποτε μας κάνει να ονειρευόμαστε πιο πολύ, να δημιουργούμε όλο και πιο πολλούς στόχους.

Και η αποτυχία δεν είναι κάτι που πρέπει να μας τρομάζει. Γιατί κάθε τι, ακόμα και το πιο δυσάρεστο, μας κάνει πιο δυνατούς και μας ωριμάζει.

Γι’ αυτό κανένα όνειρο που κάνει ένα μικρό παιδάκι δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε ή να ισχυριζόμαστε πως είναι ανέφικτο. Πρέπει να έχουμε στόχους, να έχουμε όνειρα, γιατί από εκεί πηγάζει το κέφι και η όρεξη για ζωή.

Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να καταλάβουν οι νέοι άνθρωποι που ξεκινούν τη ζωή τους γεμάτοι όνειρα και ελπίδες. Πως αξίζει να τα κυνηγήσουν και να προσπαθήσουν γι’ αυτά και πως αν τελικά κάτι δεν πραγματοποιηθεί, ήδη αισθανόσουν πολύ όμορφα απλώς και μόνο επειδή το σκεφτόσουν. Επειδή σε γέμιζε η σκέψη της πιθανής πραγματοποίησής του.

Ας αφεθούμε λοιπόν όλοι στο μαγικό συναίσθημα που χαρίζουν τα όνειρα, γιατί όπως διάβασα κάπου: «τα όνειρα πεθαίνουν, μόνο όταν πεθαίνει αυτός που τα ονειρεύεται»

Σχολιάστε

Top