ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΦΕΤΟΣ – ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ζαφειρόπουλος Δημήτρης-Μπάκας Σπύρος Β4

Μουντιάλ

Μουντιάλ…. Αγαπημένη ποδοσφαιρική συνάντηση εθνικών ομάδων από όλους τους φιλάθλους, η οποία προσφέρει στο κοινό της ανατροπές, συγκινήσεις και βεβαίως θέαμα. Παρακάτω θα αναλύσουμε την φετινή μορφή του πρωταθλήματος αυτού σε όλους της τους τομείς.

Η 1η σέντρα του τουρνουά που θα διεξαχθεί στο Κατάρ λαμβάνει χώρα τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου με την αναμέτρηση μεταξύ της Σενεγάλης και της Ολλανδίας στο γήπεδο Al-Thumama εβρισκόμενο στην πρωτεύουσα της χώρας, Ντόχα. Εκτός της πρόσφατης δημιουργίας του προαναφερόμενου σταδίου, 10 στον αριθμό ακόμη υπερσύγχρονα γήπεδα έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία έτη στην Ασιατική χώρα, με σκοπό την πραγματοποίηση των αγώνων.

r939471_1296x729_16-9

ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΣΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

32 χώρες, διαιρεμένες σε 8 ομίλους, από όλον τον κόσμο θα αναμετρηθούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου. Πιο αναλυτικά:

Picture33Στον παραπάνω πίνακα απεικονίζονται οι εθνικές ομάδες που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά , εξ αυτών ορισμένα φαβορί, όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Βραζιλία  αλλά και πιο αδύναμες ομάδες με προοπτικές, όπως η Ελβετία, η Δανία, η Κροατία και η Σερβία. Επίσης, σπουδαίες εθνικότητες που δεν κατάφεραν να προκριθούν στο Μουντιάλ είναι η κατακτήτρια του Euro, Ιταλία αλλά και άλλες, όπως η Σουηδία, η Τσεχία, η Αυστρία, η Νορβηγία καθώς και η χώρα μας, που αποκλείστηκε στα προκριματικά της διοργάνωσης.

Mundial

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Αρκετοί τομείς της διεξαγωγής του τουρνουά έχουν μεταβληθεί μερικώς. Αρχικά η περίοδος κατά την οποία πραγματοποιείται το παγκόσμιο πρωτάθλημα μεταφέρθηκε με απόφαση της UEFA (UnionofEuropeanFootballAssociation) από καλοκαίρι σε χειμώνα, καθώς χρειάστηκε μεγαλύτερη αναμονή για την κατασκευή των προλεγομένων υπερσύγχρονων γηπέδων.

Qatar_Mundial-2022-6750-dead

Ακόμη, εξετάζεται η αύξηση της κανονικής διάρκειας των αναμετρήσεων από 90 σε 100 λεπτά, μη λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ενδεχόμενο παράτασης ή διαδικασίας των πέναλτι.

Συνεπώς , το πολυαναμενόμενο φετινό μουντιάλ θα κατακλύζεται από θεαματικότητα, αγωνία και ένταση, προσελκύωντας έτσι μεγάλο αριθμό φιλάθλων να το παρακολουθήσουν.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης