ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

konmoustakas
Το 3ο Γενικό Λύκειο Λαμίας ιδρύθηκε το 1939.
Το έτος αυτό απεβίωσε ο ευεργέτης του σχολείου μας Κωνσταντίνος Μουστάκας  ο οποίος με τη διαθήκη του άφησε περιουσιακά στοιχεία με σκοπό την ίδρυση Γυμνασίου Θηλέων Λαμίας.
Αυτό πράγματι έγινε και σε κτίρια της οδού Καποδιστρίου 27 που εκληροδότησε ο εκλιπών Κ. Μουστάκας ιδρύθηκε το Γυμνάσιο Θηλέων Λαμίας. Αργότερα εκποιήθηκε μέρος της της διατεθείσας περιουσίας και εκτίστη νέο διδακτήριο το οποίο αργότερα επεκτάθηκε και πήρε την σημερινή του μορφή. Όταν τα Αρρένων και Θηλέων  σχολεία μετατράπηκαν σε μεικτά το Γυμνάσιο Θηλέων Λαμίας μετονομάστηκε σε 3ο Γυμνάσιο Λαμίας και αργότερα διεχωρίσθη σε 3ο Γυμνάσιο και σε 3ο Λύκειο Λαμίας. Σήμερα μετά απο δικαστικές αποφάσεις τους σκοπούς του διαθέτη δια του κληροδοτήματός του υλοποιεί το 3ο Γενικό Λύκειο Λαμίας ( Μουστάκειο).

 

Ένας από τους σκοπούς του διαθέτη είναι τα «ΜΟΥΣΤΑΚΕΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ». Πρόκειται για σημαντικά χρηματικά βραβεία που κάθε χρόνο δίνει το σχολείο μας στους άριστους μαθητές του.

 

Από το έτος 2001 κρίθηκε οτι το κτίριο της οδού Καποδιστρίου 27 δεν ήταν δυνατόν να στεγάσει το 3ο Γενικό Λύκειο και συγχρόνως το 3ο Γυμνάσιο Λαμίας γι” αυτό τα δύο σχολεία μεταστεγάστηκαν σε νέα σύγχρονα κτίρια του Δημοσίου που βρίσκονται στην περιοχή Αφανός και επί της οδού Σπ. Μουστακλή 1.

 

Το διδακτήριο του σχολείου είναι ένα σύγχρονο σχολικό συγκρότημα που περιλαμβάνει:

  • 17 άνετες αίθουσες διδασκαλίας με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών
  • Άνετα γραφεία Διύθυνσης και διδασκόντων
  • 2 πλήρη εργαστήρια Πληροφορικής
  • 3 σύγχρονα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών
  • Βιβλιοθήκη – Αναγνωστήριο που περιλαμβάνει περίπου 4.200 τίτλους βιβλίων
  • Πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα εκδηλώσεων 400 θέσεων
  • Χώρους και όργανα αθλητικών δραστηριοτήτων (βόλεϋ, μπάσκετ, πίνγκ-πόνγκ, κ.τ.λ.)

Βρίσκεται δε σε μία ήσυχη περιοχή της πόλης (βλέπε χάρτη σχολείου), μακριά απο θορύβους και σε ένα περιβάλλον με τις καταλληλότερες συνθήκες για διδασκαλία και μάθηση.

Top