Υλικά
2 πακέτα μπισκότα ptiber
800 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. κουβερτούρα
400 γρ. nutella
1 ποτήρι γάλα κρύο
εκτέλεση:
Τοποθετούμε το βάζο της nutella σε ζεστό μέρος για να ρευστοποιηθεί
σε μια γαλατιέρα ρίχνουμε 200 ml κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε να ζεσταθεί καλά. Μετά ρίχνουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια, και ανακατεύουμε δυνατά, ώσπου να λιώσει τελείως η κουβερτούρα.
Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα 600 ml κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε όλη τη nutella και χτυπάμε με το μιξερ. Έπειτα ρίχνουμε το μίγμα της κουβερτούρας και συνεχίζουμε το χτύπημα, ώσπου να ενωθούν όλα τα υλικάσ και να αφρατέψει η κρέμα μας.
Τη βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σφίξει.
Βρέχουμε τα 22 μπισκότα στο γάλα και τα στρώνουμε σε ένα σκεύος διαμέτρου 32 εκ. Περιχύνουμε με το 1/4 της κρέμας την οποία απλώνουμε με ένα κουτάλι. Συνολικά κάνουμε 3 στρώσεις κρέμα. η περισσότερη κρέμα μπαίνει επάνω.
βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να κρυώσει και μετά κόβουμε σε κομμάτια. Μπορούμε να το γαρνίρουμε με nutella, τρούφα, ξηρούς καρπούς, σντιγί ή ότι άλλο μας αρέσει.
Χαρίκλεια Ανδρέογλου