Η κοκκινοσκουφίτσα από την ανάποδη

ΑΠΟ: Δημ. Σχ. Αδριανής - Φεβ• 23•15

Η κοκκινοσκουφίτσα από την ανάποδη

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ο καλός ο λύκος. Ήταν πάρα μα πάρα πολύ καλός! Έδινε στους φτωχούς λύκους ό,τι ήθελαν. Τους βοηθούσε όλους.

Όλα αυτά συν έβαιναν λίγο έξω από μια πανέμορφη πόλη, την Λισαβώνα.

Μια μέρα όμως έφτασε στην πόλη ένα κοριτσάκι που το λέγανε Κοκκινοσκουφίτσα γιατί φορούσε πάντα ένα κόκκινο σκουφάκι. Αυτή ζήλευε πάρα πολύ τον λύκο. Έτσι μια μέρα που τον συνάντησε στο δάσος που ήταν έξω από την πόλη, αντί να τον χαιρετήσει  του έριξε 13 μπουνιές και 23 κλωτσιές!

Μα μόλις έκανε αυτή την πράξη, ήρθε η αστυνομία, την συνέλαβε και την έβαλε στην φυλακή. Από εκεί βγήκε η κοκκινοσκουφίτσα μετά από 15 χρόνια.

Η Κοκκινοσκουφίτσα όμως ήθελε να εκδικηθεί! Η πρώτη της δουλειά λοιπόν ήταν να φτιάξει ένα μαγικό ξόρκι. Αυτό το ξόρκι θα μπορούσε να υπνωτίσει τον λύκο.  Πραγματικά πολύ γρήγορα κατάφερε και το ετοίμασε. Μεταμφιέστηκε σε μια γριά, πήρε ένα καλάθι, έβαλε μέσα το μπουκαλάκι με το ξόρκι και μερικά ακόμη πράγματα και ξεκίνησε να βρει τον λύκο.

Σαν έφτασε στη φωλιά του λύκου, χτύπησε την πόρτα του! Ο λύκος ξαφνιάστηκε όταν είδε την γριά. Η πονηρή Κοκκινοσκουφίτσα που ήταν μεταμφιεσμένη σε γριά είπε στον λύκο πως του έφερε ένα εξαιρετικό δυναμωτικό φάρμακο για να τον ευχαριστήσει, γιατί την είχε βοηθήσει πολλές, πολλές φορές.

Ο λύκος δεν θυμότανε να την είχε βοηθήσει, όμως μετά σκέφτηκε πως όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε βοηθήσει τόσο κόσμο, που ήταν αδύνατο να θυμόταν όλους όσους είχε βοηθήσει. Έτσι ευχαρίστησε τη γριά και πήρε το μαγικό φίλτρο και το ήπιε. Μα μόλις το ήπιε τον έπιασε μια νύστα απίστευτή!

Η Κοκκινοσκουφίτσα γρήγορα πέταξε την στολή της γριάς, πήρε τον ναρκωμένο λύκο και τον έδεσε με σκοπό να τον εκδικηθεί με τον πιο βασανιστικό τρόπο.

Όταν ο λύκος συνήλθε από την επίδραση του φαρμάκου, βρέθηκε να είναι κλειδωμένος σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, δεμένος σαν σαλάμι πάνω από μια φωτιά! Η Κοκκινοσκουφίτσα καθόταν σε μια κουνιστή καρέκλα και δίπλα της είχε έναν κουβά με πέτρες. Κάθε τρεις και λίγο του πετούσε πέτρες και τον χτυπούσε και κάθε 5 λεπτά στο σκοινί που τον κρατούσε κοβόταν ένας από τους κλώνους ου το έπλεκαν !

Μετά από 25 λεπτά και ενώ κοβόταν και ο τελευταίος κλώνος του σκοινιού και ο λύκος έπεφτε κατευθείαν στην φωτιά, εμφανίστηκε ένα άλογο που πήδηξε πάνω από την φωτιά και άρπαξε τον λύκο στην πλάτη του! Το άλογο με δύναμη έτρεξε και σπάζοντας την πόρτα έτρεξε έξω σώζοντας έτσι τον καλό λύκο.

Η Κοκκινοσκουφίτσα ξαφνιάστηκε όμως δεν το έβαλε κάτω. Γρήγορα άρπαξε ένα από τα άλογα που είχε στον διπλανό στάβλο  και έτρεξε πίσω από τους δραπέτες. Γρήγορα κατάφερε να τους φτάσει. Όμως ο λύκος με ένα σάλτο πήδηξε από την πλάτη του αλόγου στην καρότσα ενός φορτηγού που έτυχε να περνά δίπλα από το άλογο.

Η Κοκκινοσκουφίτσα δεν μπορούσε πια να προλάβει το φορτηγό.

Ο λύκος τελικά ξέφυγε και βρέθηκε στην Σπάρτη. Σ’  αυτή την πόλη όμως είχαν πάρα πολλά χρόνια να δουν λύκο και τον κοίταζαν σαν αξιοπερίεργο.  Έτσι ο λύκος εγκατέλειψε την Σπάρτη και πήγε τελικά να ζήσει στην Μόσχα.

Μετά από μερικά χρόνια η κοκκινοσκουφίτσα κατάφερε να τον εντοπίσει και πήγε και τον βρήκε εκεί.

Όταν ο λύκος την είδε ξαφνικά μπροστά του έπεσε σε απελπισία!

-         Σε παρακαλώ της είπε, δεν σε πείραξα ποτέ μου, δεν πείραξα ποτέ μου κανέναν άνθρωπο, μη μου κάνεις άλλο κακό! Τι θέλεις να κάνω για να με αφήσεις ήσυχο;

-         Θα το σκεφτώ το αίτημά σου είπε η Κοκκινοσκουφίτσα. Έλα αύριο την ίδια ώρα στο ίδιο μέρος και θα σου πω τι πρέπει να κάνεις για να σε αφήσω ήσυχο!

Ο λύκος με  κατεβασμένα αυτιά ξεκίνησε να φύγει, όμως τότε άκουσε την Κοκκινοσκουφίτσα να του λέει!

-Πλάκα σου κάνω! Δεν θα σε βασανίσω άλλο! Μεγάλωσα πια μετά από τόσα χρόνια! Δεν ασχολούμαι άλλο με λύκους και κόκκινα σκουφάκια!

Έτσι έδωσαν τα «χέρια» και έζησαν αυτοί καλά, καθένας στον κόσμο του, κι εμείς καλύτερα!

Παναγιώτης Θεοδωρίδης

Σχολιάστε

Top