Ο δυνατότερος ιππότης

ΑΠΟ: Δημ. Σχ. Αδριανής - Νοε• 06•14

Ο δυνατότερος ιππότης

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας αδύναμος ιππότης που τον έλεγαν Γιώργο. Ήταν τόσο αδύναμος που δεν μπορούσε να κουνηθεί!

Μετά από λίγες ημέρες ήρθε μια μάγισσα. Του έδωσε ένα φίλτρο που το έλεγαν γκοσμάν. Ο ιππότης το ήπιες και ξαφνικά ένιωσε πολύ δυνατός.  Η μάγισσα όμως του είπε:

-         Ξέρεις γιατί σου το έδωσα να το πιείς;

-         Όχι! Γιατί;

-         Για να γίνεις δικός μου!

-         Α! Όχι! Δεν το δέχομαι! Άσε με!

-         Χα χα χα! Αστείο ήταν! Δεν το εννοούσα! Είπε η μάγισσα και εξαφανίστηκε.

Τι να κάνω τώρα; Σκέφτηκε ο ιππότης. Θα πάω στο χωριό Σμοντ. Θα επισκεφτώ τον δρόμο Λοντ.

Μετά από δυο μέρες η μάγισσα επισκέφτηκε το σπίτι του ιππότη, αλλά δεν τον βρήκε εκεί. Ε! να πάρει, σκέφτηκε …θα ψάξω όλο το βασίλειο για να τον βρω. Α! να εδώ έχει έναν πάπυρο!

Η μάγισσα ξετύλιξε προσεχτικά τον πάπυρο και διάβασε το μήνυμα: «Πήγα στο χωριό Σμοντ για να ζήσω ήσυχα και να μη με βρει η μάγισσα.»

Έτσι η μάγισσα ξεκίνησε και πήγε να τον βρει.

Ο ιππότης μόλις είδε από το παράθυρο του σπιτιού που έμενε την μάγισσα πανικοβλήθηκε. Σκέφτηκε να πάει να κρυφτεί στη σπηλιά του δράκου για να γλιτώσει.

Μα ο δράκος δεν τον ήθελε εκεί, στην σπηλιά του. Η μάγισσα άκουσε την φασαρία, έτρεξε και βρήκε τον ιππότη στην σπηλιά του δράκου. Και τσαφ με το μαγικό της ραβδί τον μεταμόρφωσε σε σκουλήκι. Μετά πήρε προσεχτικά το σκουλήκι, το έβαλε σε ένα κουτάκι και το μετέφερε στο σπίτι της. Εκεί τον ξαναέκανε τον ιππότη άνθρωπο. Για να μην της ξεφύγει όμως του έδωσε ένα μαγικό φίλτρο και τον υπνώτισε. Έτσι ήταν ήσυχη και ο ιππότης τώρα υπάκουος σ’  αυτήν.

Την άλλη μέρα διέταξε τον υπνωτισμένο ιππότη να πάει και να πιάσει όλα τα ξωτικά και να της τα φέρει δεμένα.

Στον δρόμο όμως που πήγαινε ο ιππότης συνάντησε έναν άλλο ιππότη που τον έλεγαν Τομπούλ. Αυτός γρήγορα κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά. Κατάλαβε πως ο Γιώργος ήταν υπνωτισμένος και με την βοήθεια ενός ξωτικού φτιάξανε  ένα φίλτρο αντίδοτο και τον ξυπνήσανε.

Ο Τομπούλ, ο Γιώργος, και το ξωτικό γίναν μια ομάδα και αποφάσισαν να συλλάβουν την πονηρή μάγισσα. Πήγαν και οι τρεις μαζί στον δράκο και ζήτησαν και τη δική του βοήθεια. Ήξεραν πως ο δράκος δεν την συμπαθούσε καθόλου την πονηρή μάγισσα. Κάποτε η μάγισσα είχε μεταμορφώσει τον δράκο σε χελώνα και δεν του άρεσε καθόλου.

Όλοι μαζί λοιπόν ξεκίνησαν για το σπίτι της μάγισσας. Η μάγισσα μόλις τους είδε ξαφνιάστηκε. Δεν πρόλαβε ούτε το μαγικό της ραβδί να πάρει, ούτε τα μαγικά της φίλτρα να φτιάξει. Έτσι η παρέα του ιππότη την έπιασε και την φυλάκισε.

Μετά από 11 χρόνια στη φυλακή η μάγισσα τους υποσχέθηκε πως θα είναι καλή. Τους παρακάλεσε να την ελευθερώσουν. Ο Τομπούλ όμως δεν την πίστευε. Ο Γιώργος όμως τους παρακάλεσε να της δώσουν μια ευκαιρία. Της είπαν όμως πως αν δεν λέει την αλήθεια μετά θα την φυλακίσουν για 58 χρόνια. Έτσι τελικά την ελευθέρωσαν και η μάγισσα έφυγε.

Ένα χρόνο μετά ο Τομπούλ γνώρισε μια πολύ όμορφη κοπέλα την Άννα και την παντρεύτηκε. Ο Γιώργος γνώρισε μια άλλη όμορφη κοπέλα την Μαρία και την παντρεύτηκε και αυτός. Ο δράκος ζούσε κοντά στα δυο ευτυχισμένα ζευγάρια. Κάποια μέρα όμως ένας τεράστιος γίγαντας που ζήλεψε την ευτυχία τους, πήγε τους3 έπιασε και τους έδεσε κρεμασμένους σε ένα ψηλό δέντρο . Τον δράκο τον έδεσε και τον είχε για κρεβάτι.

Το μικρό ξωτικό όμως πέταξε και ξέφυγε από τον γίγαντα. Πήγε κατευθείαν στην μάγισσα και της είπε τα νέα. Η μάγισσα που τώρα πια είχε γίνει καλή, πέταξε με την μαγική της σκούπα, να τους βοηθήσει.

Πετώντας με την μαγική της σκούπα στο ψηλό δέντρο, τους έλυσε και τους ξεκρέμασε. Την ώρα που ο γίγαντας έλειπε, πήγαν όλοι μαζί και ξεκλείδωσαν τις αλυσίδες του δράκου και τον ελευθέρωσαν και αυτόν.

Αφού ευχαρίστησαν την μάγισσα για το καλό που τους έκανε, όλοι μαζί έφυγαν μακριά από την χώρα του γίγαντα.

Πήγαν σε μια άλλη χώρα όπου έζησαν όλοι ήσυχα και ευτυχισμένα. Ο Γιώργος έκανε 2 παιδιά με την αγαπημένη του γυναίκα, ο Τομπούλ ένα  και ο δράκος βρήκε μια δράκαινα και παντρεύτηκε και έκανε 7 παιδιά! Η μάγισσα και το ξωτικό ήταν οι νονές.

Έτσι έζησαν όλοι αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!!

Παναγιώτης Θεοδωρίδης

Σχολιάστε

Top