Τα Χριστούγεννα στο μέλλον

ΑΠΟ: Δημ. Σχ. Αδριανής - Δεκ• 14•14

Τα Χριστούγεννα στο μέλλον

Στο Λουνταριστογέλι το 20.015 ήταν τόσο περίεργα τα Χριστούγεννα! Ακούστε τι συνέβη:

Ο Της Ο Λουλάς και ο Παναγιώτης έγραψαν ένα γράμμα στον Αϊ Βασίλη. Το έβαλαν στην κάλτσα και μετά πήγαν να παίξουν μπάσκετ στο γήπεδο του μπάσκετ. Αργότερα πήγαν στο σπίτι τους να πάρουν τα ποδήλατά τους. Ο Της είπε: «Το δικό μου ποδήλατο χρειάζεται ανακλαστήρες φωτός στις ρόδες». Έτσι ο Παναγιώτης τον πήρε στο δικό του ποδήλατο και δικάβαλος ξεκίνησε τον Λουλάς που ακολουθούσε.

Κάνανε μια βόλτα και αργότερα γύρισαν στο σπίτι. Συμμάζεψαν το δωμάτιό τους και εκεί που τακτοποιούσανε τα πράγματα βρήκαν κάτι σύμβολα. Γράψανε τα σύμβολα σε ένα χαρτί και βγήκαν έξω να ξαναπάρουν τα ποδήλατά τους. Τα παιδιά πήγαν στον παππού τους. Του έδειξαν το χαρτί με τα σύμβολα αλλά ούτε κι εκείνος τα καταλάβαινε.

Τα παιδιά απογοητευμένα γύρισαν στο σπίτι τους και κάθισαν στο δωμάτιό τους κοιτάζοντας με απορία τα παράξενα σύμβολα. Ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά τους ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο! Το δέντρο αυτό μιλούσε κιόλας και τους είπε:

-Γειά σας! Σας ευχαριστώ πολύ που με ζωντανέψατε!

-Παρακαλούμε! Απάντησαν σαστισμένα τα παιδιά!

- Ο Αϊ Βασίλης δεν θα έρθει φέτος! Είπε το δέντρο λυπημένα!

-Τιιι! Φώναξαν με μια φωνή όλα τα παιδιά.

- Μου είπε πως τα ξωτικά δεν δουλεύουν.

- Μα κάθε χρόνο έρχεται! Εμείς του έχουμε γράψει και γράμμα, είπε ο Της.

-Παιδιά πρέπει να σεβαστούμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο , είπε ο Λουλάς.

-Σ’ ευχαριστώ Λουλάς είπε το δέντρο και συνέχισε, μα καθένας ό,τι θέλει πιστεύει.

- Σωστά λέει! Συμφωνείς Παναγιώτη; Ρώτησε ο Της κουνώντας το κεφάλι του.

-Ναι γιατί πρέπει να σεβόμαστε τους μεγαλύτερους, απάντησε ο Παναγιώτης.

Όμως ο ΑΊ Βασίλης πήγε στην Ιτάρα για να βρει τα ξωτικά. Όταν έφτασε είδε τον Ρούντολφ το ελαφάκι να τρέχει πέρα δώθε. Φώναξε τότε ο Αϊ Βασίλης:

-Ρούντολφ, μήπως ξέρεις που είναι τα ξωτικά;

Ο Ρούντολφ του έδειξε που είναι τα ξωτικά. Άλλα μόλις τα είδε ο Αϊ Βασίλης έτρεξε κοντά τους και τι να δει; Τα ξωτικά ήταν όλα πολύ χοντρά εκτός από ένα!

Ο Αϊ Βασίλης είπε:

-         Μα τι στην ευχή συμβαίνει εδώ;

-         Το μοναδικό ξωτικό που δεν ήταν χοντρό είπε:

-         Αϊ Βασίλη μου, τα ξωτικά έτρωγαν 50 χοτ ντογκ κάθε εβδομάδα!

-         Τα ξωτικά έγιναν πιο χοντρά και από μένα! Είπε με έκπληξη ο Αϊ Βασίλης!

-         Ναι και ζυγίζουν όλα μαζί περίπου 1.110.432 κιλά!!

-         Πρέπει να βρώ γρήγορα το χριστουγεννιάτικο δέντρο, είπε ο Αϊ Βασίλης. Αυτό θα καταφέρει να τα κάνει το θαύμα του και να τα ξανακάνει όπως ήταν πριν!

Ο Αϊ Βασίλης πήγε γρήγορα στο σπίτι των παιδιών όπου βρισκόταν και το δέντρο. Όταν εμφανίστηκε στο δωμάτιο των παιδιών, εκείνα ξαφνιάστηκαν, όμως ήταν θυμωμένα μαζί του, αν και τον έβλεπαν για πρώτη φορά!

-         Γειά σας! Είπε ο Αϊ Βασίλης. Δέντρο, γρήγορα πρέπει να σε ξαναβάλω μέσα στα σύμβολα, για να γίνει το θαύμα και τα ξωτικά να ξαναγίνουν όπως ήταν πριν.  Πρέπει γρήγορα να ξεκινήσουν να δουλεύουν.  Ελάτε παιδιά! Όταν ξαναδιαβάσετε τα σύμβολα, το δέντρο θα ξαναβρεί τη θέση του ανάμεσα στα σύμβολα και όλα θα γίνουν όπως πριν!

Τα παιδιά ξαναδιάβασαν τα σύμβολα, το δέντρο εξαφανίστηκε και ξαναέγινε ένα σύμβολο στο χαρτί. Ο Αϊ Βασίλης πήρε όλα τα σύμβολα χαιρέτησε χαμογελώντας τα παιδιά και έφυγε. Τους υποσχέθηκε πως και αυτή τη χρονιά θα πάρουν όλα τα παιδάκια τα δώρα τους χάρη στη βοήθειά τους.

Τα ξωτικά σε λίγο έγιναν όπως ήταν και πριν. Από 1.110.432 κιλά τώρα ζύγιζαν μόνο 359 κιλά. Στρώθηκαν με μεράκι στη δουλειά και έφτιαξαν πολλά πολλά δώρα! Για όλα τα παιδιά!

Ο Της ήθελε ένα play station, ο Λουλάς ήθελε ένα κινητό και ο Παναγιώτης ήθελε να επιστρέψει το δέντρο. Ακόμα και η ευχή του Παναγιώτη πραγματοποιήθηκε!

Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Παναγιώτης Θεοδωρίδης

Σχολιάστε

Top