Αποτελέσματα διαδικτυακής έρευνας

social-networks2

6 Νοεμβρίου.    -Τα αποτελέσματα της διαδικτυακής μας έρευνας σχετικά με τα κοινωνικά δίκτυα  στην  διάθεσή σας:

Κοινωνικά δίκτυα – Σελίδες κοινωνικής δικτύωσης

  • Τι είναι και πότε πρωτοεμφανίστηκαν;

Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ή «social networking sites», όπως τα πολύ δημοφιλή στη χώρα μας Facebook, Hi5 και Myspace, αποτελούν καθημερινή συνήθεια των νέων. Στις ιστοσελίδες αυτές, παιδιά, νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι χρήστες μέσα από τα εικονικά τους προφίλ λειτουργούν διαδραστικά με άλλους χρήστες, δημοσιεύουν τις φωτογραφίες και τα βίντεό τους, γίνονται μέλη σε ομάδες κοινών ενδιαφερόντων (groups), δημοσιεύουν και ανταλλάσουν τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες (μουσική, εικαστικά έργα κ.λπ.), επισκέπτονται σελίδες άλλων χρηστών και χρησιμοποιούν πλήθος εφαρμογών (κουίζ, παιχνίδια, κ.λπ.).

Οι πρώτες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζονται τη δεκαετία του 1990. Σήμερα, το διαδίκτυο έχει κατακλυσθεί με περίπου 350 ιστότοπους του είδους και με εγγεγραμμένα εκατομμύρια μέλη.

Πηγή: http://www.foititelia.gr/home/internet/koinoniki-diktiosi-mithoi-kai-pragmatikotites.html

Πάουλα Μπίμπαϊ – Ανθή Φραντζεσκάκη

  • Χρήσεις – Για πιο λόγο πιστεύετε ότι είναι τόσο δημοφιλής στους νέους;

Λόγω του λιγοστού ελεύθερου χρόνου οι νέοι καταφεύγουν στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους και έτσι βρίσκουν την ευκαιρία να εκφράσουν πιο εύκολα τα συναισθήματά τους και να ξεδιπλώσουν τον εσωτερικό τους κόσμο, κάτι που δυσκολεύονται συνήθως να κάνουν πρόσωπο με πρόσωπο. Επίσης, για τους νέους οι οποίοι κατοικούν σε επαρχίες, έξω από την πόλη, λόγω των λιγοστών δυνατοτήτων να συναντηθούν και να συναναστραφούν με άτομα της ηλικίας τους, η επικοινωνία μέσω των κοινωνικών δικτύων αποτελεί μια λύση. Αυτό συμβαίνει γιατί μέσω των κοινωνικών δικτύων μας δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας δεσμών με πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων ακόμα και όταν βρίσκονται σε μεγάλη γεωγραφική απόσταση το ένα από το άλλο, μιας και το διαδίκτυο καταργεί τις αποστάσεις. Ένας ακόμα λόγος που χρησιμοποιούμε τα κοινωνικά δίκτυα είναι η ενημέρωση μας για  οτιδήποτε συμβαίνει στον κόσμο, αφού οι ειδήσεις στις μέρες μας μεταδίδονται μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου σε ελάχιστο χρόνο από τη μια άκρη της γης στην άλλη. Τέλος, οι νέοι χρησιμοποιούν τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για να ψυχαγωγηθούν και να περάσουν ευχάριστα τις ελεύθερες ώρες τους.

Πηγή: https://www.dias.ac.cy/scholeia/lyk-vergina-lar/el/ck/

Πάουλα Μπίμπαϊ – Ανθή Φραντζεσκάκη – Θανάσης Σιφναίος – Ντόρα Χριστοδούλου

  •  Ποιες είναι οι πιο διαδεδομένες;  Οι πιο γνωστές από αυτές τις ιστοσελίδες είναι το Facebook,TwitterInstagram, Linkedin, Youtube και το Google+

Ελένη Νικολοπούλου -  Θεοδώρης Σκουρτή – Αντωνία Ταβανίδου

Σχολιάστε

Top