Πληροφορίες

χενρυ φορντ1

χενρυ φορντ1

Πηγή: el.wikipedia.org/wiki/Χένρυ_Φορντ

 

                                                  ΓΡΑΜΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

 

Τι είναι γραμμή παραγωγής;

 

Γραμμή παραγωγής είναι η γρήγορη διαδικασία για το πώς θα λειτουργήσει η επεξεργασία ενός προϊόντος. Για παράδειγμα αν θέλουμε να παράγουμε σοκολάτες η γραμμή παραγωγής μας βοηθάει να παρασκευάσουμε τις σοκολάτες με τη βοήθεια των μηχανημάτων και την εξέλιξη της τεχνολογίας πιο γρήγορα σε σχέση με το παρελθόν και μετά  να τις παραδίδουμε στα καταστήματα ώστε να πωληθούν. Επίσης υπάρχει και ένα διάγραμμα το οποίο απεικονίζει τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την επεξεργασία ενός προϊόντος.

 

Ποιος εφηύρε αυτή την τεχνική και πως την αξιοποίησε;

 

Εφευρέτης αυτής της γραμμής παραγωγής είναι ο Henry Fordο οποίος στις 7 Οκτωβρίου του 1913 χρησιμοποίησε αυτή την τεχνική, για τη πιο γρήγορη συναρμολόγηση των αυτοκινήτων του Model T. Ένας κινητήρας τραβούσε το σχοινί το οποίο ήταν αγκιστρωμένο στο σασί, σέρνοντάς το με σταθερή ταχύτητα στο εργοστάσιο μπροστά στα εξαρτήματα και τους εργαζόμενους. Αυτή η τεχνική βοήθησε στη μείωση χρόνου συναρμολόγησης ενός Model T από 12μισι ώρες σε 6.Μετά από ένα χρόνο ο χρόνος μειώθηκε κατά 93 λεπτά. Η “γραμμή παραγωγής”

εκτός από την αύξηση παραγωγής των Model T εκπλήρωσε την επιθυμία που είχε δηλώσει ο Henry Ford τον Οκτώβριο του 1908 η οποία ήταν: Να μειωθεί το κόστος αυτών των αυτοκινήτων ώστε να μπορούν να το αγοράσουν και οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης εκτός από τους πλούσιους.

 

Συντάκτης: Ελένη- Μαρία Ρίτσα

Top