Τα φανταστικά ταξίδια του Α4

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ, ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΣΤΗΜOΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΗ…ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ!

Εργασία δημιουργικής γραφής του Α4 του 1ου  γυμνασίου Ελευθέριου- Κορδελιού στα πλαίσια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Σαράφη Μαρία.

 

Λίγα λόγι20151117135434_4449b644α από το εισαγωγικό σημείωμα:

    Η φαντασία, αυτή η μαγική ικανότητα του ανθρώπου να δημιουργεί παραστάσεις πέρα από την αντίληψη που μας παρέχουν οι αισθήσεις μας, αποτελεί  το απαραίτητο εφόδιο για την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και της ικανότητας για  δημιουργική επίλυση προβλημάτων στα παιδιά. Το σχολείο μπορεί και πρέπει να καλλιεργήσει αυτό το εφόδιο στα παιδιά, ώστε να μπορούν στο μέλλον να διαχειριστούν τον κόσμο και- γιατί όχι;- να τον αλλάξουν!

   Με όχημα την αστείρευτη φαντασία τους οι μαθήτριες και οι μαθητές του Α4   έπλασαν τις δικές τους ιστορίες για ένα φανταστικό σύμπαν. Αφορμή στάθηκε το μάθημα των αρχαίων Ελληνικών και συγκεκριμένα το κείμενο του Λουκιανού για τους «Φελλόποδες». Έγιναν, έτσι, μικροί συγγραφείς, δημιούργησαν κόσμους εξωπραγματικούς με ζωή και ταξίδεψαν σ’ αυτούς με το «διαστημόπλοιο του νου». Ας απολαύσουμε, λοιπόν, τα μαγικά ταξίδια τους στο χωροχρόνο! Έτοιμοι;

Προσδεθείτε, απογειωνόμαστε…

Σαράφη Μαρία, φιλόλογος

Ταξιδεύοντας στο χωροχρόνο: Τα φανταστικά ταξίδια του Α4

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης