Μικρά Αγγλία

ΑΠΟ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Φεβ• 02•14

Στις αρχές Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2013) έκανε την εμφάνισή της στη μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου η ταινία του σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη σε σενάριο Ιωάννας Καρυστιάνη, Μικρά Αγγλία.

images

 

Μια μαγευτική ιστορία που σε ταξιδεύει στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, στην Άνδρο του 1930. Μέσα από την ταινία έρχεσαι σε επαφή με τις συνήθειες και τη ζωή των κατοίκων εκείνων των χρόνων, μα το σημαντικότερο: γνωρίζεις την αίσθηση του απαγορευμένου έρωτα καθώς και τα αποτελέσματά του.

αρχείο λήψης

Δυο νέοι: Η Όρσα και ο Σπύρος, κρατούν κρυφό τον έρωτά τους ώσπου ο τελευταίος να ζητήσει το χέρι της και να παντρευτούν. Παράλληλα, ετοιμάζεται να μπαρκάρει. Η μητέρα της Όρσας και της αδερφής της, Μόσχας, υπεύθυνη για την κηδεμονία των κοριτσιών αφού ο πατέρας τους είναι ναυτικός, αρνείται την πρόταση του θείου του Σπύρου λέγοντάς του πως θέλει μια πλούσια ζωή για τις κόρες της. Χαρακτιρηστική ατάκα της σκηνής: »Ζωή χωρίς παρά, ζωή χωρίς χαρά». Ο Σπύρος μπαρκάρει, η Όρσα παντρεύεται κάποιον πλούσιου του νησιού. Ο Σπύρος, πληγωμένος από τα νέα του γάμου της Όρσας, και καπετάνιος πλέον, ζητά το χέρι της Μόσχας, μια εξέλιξη που πληγώνει την υπάκουη και λογική Όρσα. Χρόνια, χρόνια πολλά περνούν ώσπου φτάνει η είδηση στο σπίτι των δύο αδελφών για το θάνατο του Σπύρου. Η Όρσα μη μπορώντας να αντέξει μαρτυρά τον έρωτά της για εκείνον, τσακώνεται με την αδερφή της και από εκείνη τη στιγμή η ζωή της είναι σωστή κόλαση. Κλεισμένη στο δωμάτιό της, υπό τη φροντίδα της Μόσχας περιμένει καρτερικά το θάνατό της, αφού χωρίς εκείνον δεν υπάρχει ζωή. Μια χαρακτηριστική ιστορία ενός μεγάλου έρωτα, ενός έρωτα που σπάνια βρίσκεται και που ό,τι και να γίνει οι δυο ερωτευμένοι θα αγαπούν για πάντα »το άλλο τους μισό» Μια συγκινητική ιστορία γεμάτη συναισθήματα ερμηνευμένη από ταλαντούχους ηθοποιούς.

Άννα Τζίμα, Γ” τάξη

Σχολιάστε

Top