ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ…

scan0028

ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΞΕΝΑ…

1. Ποια είναι η μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο;

Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο, με 35 εκατομμύρια κατοίκους.

2. Ποιος είναι ο πιο βαρύς άνθρωπος στον κόσμο;

Ο 33χρονος Χουάν Πέντρο Φράνκο, που ζύγιζε 595 κιλά όταν ήταν 20 ετών με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες να τον χαρακτηρίζει τον βαρύτερο άνθρωπο εν ζωή το 2017.

3. Ποιος είναι ο πιο δυνατός άνθρωπος στον κόσμο;

Ο Bjornsson κατέκτησε τον τίτλο του πιο δυνατού Βίκινγκ στον κόσμο, σπάζοντας ένα μυθικό (στην  κυριολεξία) ρεκόρ που κρατούσε 1000 ολόκληρα χρόνια. Σύμφωνα με έναν διαδεδομένο θρύλο των Βίκινγκ, ένας Ισλανδός « γίγαντας» με το όνομα Ormur Storolfsson, κατάφερε πριν από μια χιλιετία να σηκώσει έναν τεράστιο κορμό βάρους 533 κιλών, να τον τοποθετήσει στην πλάτη του και να κάνει τρία βήματα πριν η μέση του κοπεί στα δύο από το φορτίο. Το 2017 ο Bjornsson σήκωσε τον ίδιο κορμό, τον μετέφερε για  πέντε βήματα και κατάφερε να τον ξεφορτωθεί πριν διαλύσει τη μέση του!

4. Ποιος είναι ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο;

Από τη ζωή «έφυγε» το 2015 ο Chandra Bahadur Dangi από το Νεπάλ, ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο με ύψος μόλις 54,6 εκατοστά. Είχε ανακηρυχθεί ως ο πιο κοντός άνθρωπος του πλανήτη, παίρνοντας τον τίτλο το 2012 από έναν Φιλιππινέζο με ύψος 59,7εκατοστά.

5. Ποια είναι η μεγαλύτερη λίμνη στον κόσμο;

Η Κασπία Θάλασσα είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Γης. Έχει συνολική επιφάνεια 371,000 τετραγωνικά χλμ. Και όγκο νερού 78,200 κυβικά χιλιομέτρων. Ονομάζεται «θάλασσα» λόγο του τεράστιου μεγέθους της αλλά και επειδή όταν οι Ρωμαίοι πρωτοέφτασαν εκεί δοκίμασαν το νερό της και είδαν ότι είναι αλμυρό. Είναι τέτοιο το μέγεθός της, που ξεπερνά τις επόμενες έξι μεγαλύτερες σε έκταση λίμνες μαζί.

6. Ποιος είναι ο μεγαλύτερος ποταμός στον κόσμο;

Ο Αμαζόνιος είναι ο μεγαλύτερος ποταμός της Γης σε όγκο νερού και ο δεύτερος μακρύτερος ποταμός στη Γη μετά τον Νείλο. Το συνολικό μήκος του να ανέρχεται σε 6.992 χλμ. Και διαρρέει τη Νότια Αμερική από τις Άνδεις ως τις εκβολές του, στον Ατλαντικό ωκεανό.

Σχολιάστε

Top