1ο τεύχος

guitar on fire

Guitar On Fire

Το κανάλι «Guitar On Fire» δημιουργήθηκε από τον μαθητή του Μουσικού Σχολείου Χίου, Κωνσταντίνο Τασιόπουλο. Ο Κωνσταντίνος είναι μαθητής της Α Λυκείου και παίζει κιθάρα 5 χρόνια. Στο κανάλι του, ανεβάζει video στα οποία παίζει ….

g46561.png

Το μουσικό σχολείο και η μουσική.

Το σχολείο μας είναι ανοιχτό για όλα τα παιδιά που αγαπούν τη μουσική. Δε χρειάζεται να παίζει κανείς κάποιο όργανο ή να έχει γνώσεις πάνω στη μουσική, για να έρθει. Το σημαντικό για κάθε μαθητή ….

images

Η μαγεία των βιβλίων

Όλοι ξέρουμε ότι στις μέρες μας οι περισσότεροι έφηβοι ασχολούνται αρκετά συχνά με τα κινητά τους. Τα περισσότερα παιδιά δεν διαβάζουν βιβλία. Το μεγαλύτερο ποσοστό μάλιστα αναφέρει ότι δεν έχει χρόνο, ενώ άλλοι λένε ότι ….

2017-05-31-23-16-31

Greeklish vs… «Καθαρόαιμη» Ελληνική

Αν κάποιος αμφιβάλλει για τη σημασία της γλώσσας στη ζωή του, αρκεί να σκεφτεί για μια στιγμή πόσο απίστευτα περιορισμένος θα ήταν χωρίς τη γλώσσα… Γιατί άραγε, όλοι οι νέοι γράφουμε με λατινικούς χαρακτήρες; Για ….

Rhandy Rhoads

Randy Rhoads

Ο Randy Rhoads ήταν Αμερικανός κιθαρίστας heavy metal. Γεννήθηκε στις 6  Δεκεμβρίου του 1956 και απεβίωσε στις 19  Μαρτίου του 1982. Ο Randy έπαιξε μαζί με τον Ozzy Osbourne και στην μπάντα Quiet Riot. Αν και ….

2020-honda-civic-sdn_100736720_h

Honda civic Type R

Από την προηγούμενη, 4η γενιά του, το Honda Civic Type R έχει κάνει μια στροφή. Πιο σκληροπυρηνικό, πιο απόλυτο, πιο πιστάδικο –πείτε το όπως θέλετε, το κορυφαίο Civic έχει αλλάξει ρώτα, αποποιούμενο πλήρως χαρακτηρισμούς όπως ….

96cba9244d7f9076720df00586971bd0_L

Κρέπες

Συνταγή για κρέπες=Η κρέπα, είναι ένα είδος πολύ λεπτής τηγανίτας φτιαγμένη συνήθως από χυλό σιτάλευρου. Η λέξη κρέπα προέρχεται από τη γαλλική crêpe που με τη σειρά της προέρχεται από τη λατινική crispa. Η κατανάλωσή ….

study

Τράπεζα θεμάτων

Κάποτε πρέπει οι άνθρωποι με δύναμη να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται… Η Φετινή πρώτη λυκείου είναι τα πειραματόζωα μιας τράπεζα θεμάτων στις πιο δύσκολες συνθήκες, λόγο coronavirus, με αυξημένη ύλη η οποία δεν την προλαβαίνει κάποιος ….