Οι Χλωρο-Φίλοι της πόλης μας

Οι Χλωρο-Φίλοι, όπως ίσως γνωρίζετε,  είμαστε η περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας. Ξεκινήσαμε αρχές Νοέμβρη με διάθεση να φτιάξουμε μια καλή παρέα και να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τους πολύτιμους πράσινους φίλους μας (δέντρα και θάμνους κυρίως αλλά και πόες) που βρίσκονται στην γειτονιά μας.

Συμφωνήσαμε να βρισκόμαστε κάθε Πέμπτη μετά το τέλος των μαθημάτων (14.05) στο προαύλιο του σχολείου μας, που είναι το 4 ο (και καλύτερο) Γυμνάσιο Ζωγράφου . Είμαστε όλοι μαθητές και μαθήτριες της Β Γυμνασίου… άρα ήδη με αρκετές υποχρεώσεις όπως φροντιστήρια, αθλητικές δραστηριότητες κτλ. Καταφέρνουμε όμως και οι περισσότεροι (γύρω στους 24) είμαστε συνεπείς στο ραντεβού μας

Ο καθηγητής μας ο κ. Μπέρτσος Α. που είναι και υπεύθυνος για την ομάδα μας είπε ότι οι δραστηριότητές μας έχουν και παιδαγωγικούς στόχους.  Ότι θα πρέπει, οι μαθητές (δηλαδή εμείς)….

«…να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν στοιχεία της χλωρίδας και των βιοτόπων της περιοχής μας,

να κατανοούν τη σχέση αλληλεπίδρασης του ανθρώπου με το φυσικό και το κοινωνικό περιβάλλον και

να αντιλαμβάνονται πέρα από τη σπουδαιότητα των φυτών για τη ζωή μας και τις αισθητικές αξίες και ποιότητες που μπορούν  να προσφέρουν στην καθημερινότητά μας.

Επίσης, θα επιδιωχθεί με βιωματικό και ομαδοσυνεργατικό τρόπο

να μάθουν να αναζητούν πηγές πληροφόρησης, να οργανώνουν ερευνητικές δράσεις,

να αναπτύξουν συμπεριφορές ομαδικότητας και συνεργασίας και βέβαια να σέβονται και να τιμούν την ζωή σε όλες της τις εκφάνσεις».

Τα πιο πάνω να αντιγράψαμε από το σημείωμα που μας μοίρασε ο καθηγητής μας για το υπογράψουν οι κηδεμόνες μας ώστε να μας επιτρέψουν να συμμετέχουμε. Δεν τα καλοκαταλαβαίνουμε όλα αλλά δεν έχει και τόσο σημασία. Πληροφορηθήκαμε μάλιστα ότι «με το τέλος του προγράμματος, που υπολογίζεται τον Απρίλιο του 2015,  θα γίνει παρουσίαση των δραστηριοτήτων μας και του υλικού που θα έχει συλλεχθεί και αξιοποιηθεί από τις ομάδες εργασίας των παιδιών».

Για περισσότερα επιφυλασσόμαστε για αργότερα.

chl1

Εδώ μας βλέπετε ένα παγωμένο πρωϊνό της Πέμπτης (08/01/2015). Το κρύο δεν μας πτόησε, και έτσι μετά τα μαθήματα, η προγραμματισμένη συνάντησή μας έγινε αφορμή για περίπατο στη ….φύση.  Δηλαδή, στην γειτονική μας Πανεπιστημιούπολη.

Η περιοχή πάνω από το τούνελ ήχησε για λίγο από τις φωνές μας και οι πράσινοι φίλοι μας (κυρίως πεύκα αλλά και κυπαρίσσια, ευκάλυπτοι, ελιές, πικροδάφνες, κυδωνίαστρα, βιβούρνα και αρκετοί άλλοι) μας άκουγαν μεταξύ άλλων να γκρινιάζουμε που τέλειωσαν οι διακοπές, που δεν χιόνισε πιο πολύ, που θα αρχίσουν τα διαγωνίσματα, που … αλλά και να γελάμε και να χαιρόμαστε γιατί ήταν μια υπέροχη μέρα, γιατί είμαστε σε ένα υπέροχο μέρος, γιατί είμαστε με τους φίλους μας και γιατί είμαστε …απλά υπέροχοι.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης