Η συμπεριφορά των νέων στις μέρες μας

Στις μέρες μας, πολλά παιδιά συμπεριφέρονται άσχημα απέναντι στους φίλους τους, στους καθηγητές τους αλλά και στους γονείς τους. Τα παιδιά φέρονται με νευρικό και άκομψο τρόπο, είτε γιατί φοβούνται είτε γιατί κάτι τους απασχολεί. Με αυτόν τον τρόπο ξεσπάνε και σε άλλα παιδιά, χωρίς αυτά να φταίνε σε κάτι.

Κατά τη γνώμη μου, σε όλα τα σχολεία θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον ένας ψυχολόγος, ώστε το κάθε παιδί να μπορεί να απευθυνθεί σε αυτόν, εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, για να το βοηθήσει. Ο ψυχολόγος σίγουρα θα ξέρει πώς να κάνει το παιδί να μιλήσει εάν φοβάται και να το βοηθήσει με κάποιο τρόπο.

Αυτή η το είδος συμπεριφοράς χαρακτηρίζει κάποια παιδιά, κάποια άλλα όμως συμπεριφέρονται με έναν γελοίο τρόπο. Σε αυτή την περίπτωση πιστεύω πως φταίει η εφηβεία και οι αλλαγές που γίνονται στην ψυχολογία του παιδιού. Η εφηβεία είναι ένα κομμάτι της ζωής όλων μας. Κυρίως την φοβούνται οι γονείς, γιατί δεν ξέρουν πώς θα είναι το παιδί τους (ως προς τον χαρακτήρα) και πως θα μπορέσουν να το βοηθήσουν.

Επιπλέον, υπάρχουν νέα παιδιά που έχουν παραβατική συμπεριφορά και προβλήματα με το νόμο. Σε αυτή την περίπτωση, τα παιδιά συμμετέχουν σε κλοπές, σε βιασμούς, σε τσακωμούς και σε άλλα διάφορα. Αυτά τα παιδιά πρέπει να τα κρατάνε στο σπίτι τους οι γονείς τους και να τα απασχολούν σε δημιουργικές δραστηριότητες, ώστε να μην επιτίθενται σε άλλα παιδιά αλλά και σε μεγαλύτερούς τους. Πρέπει να υπάρχει ένας ψυχολόγος και σε αυτή την περίπτωση!!

Τέλος πάντων, το θέμα της συμπεριφορά των νέων για εμένα είναι ένα σοβαρό ζήτημα, γιατί φοβάμαι και εγώ, διότι δεν ξέρω πως πρέπει να βοηθήσω τον εαυτό μου αλλά και τους φίλους μου!!! Η συμβουλή μου είναι να υπάρχει στα σχολεία έστω και ένας ψυχολόγος και οι γονείς να προσπαθούν να κατανοούν όσο μπορούν τα παιδιά τους και  τέλος εμείς τα παιδιά να προσέχουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στους άλλους!!!
ΙΑΚΩΒΑΚΗ ΡΑΦΑΗΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

  1.  

    Συμφωνώ με τις απόψεις της συμμαθήτριας μου γιατί αυτό αφορά όχι μόνο εμένα αλλά και τους υπόλοιπους εφήβους. Όντως πρέπει σε κάθε σχολείο να υπάρχει ένας ψυχολόγος τουλάχιστον για να μπορέσουν τα παιδιά να μιλήσουν σε κάποιον εάν έχουν κάποιο πρόβλημα, για να μπορέσουν να το λύσουν. Δυστυχώς, το κράτος δεν φροντίζει τους εφήβους τόσο όσο πρέπει ώστε να μπορέσουν να λύσουν τα προβλήματα τους.ΚΡΑΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΙΧΑΕΛΑ

  2.  

    Συμφωνώ με το παραπάνω άρθρο καθώς και το θέμα. Στη σημερινή εποχή δεν έχουμε την δυνατότητα παροχής πολλών ανέσεων. Το πρόβλημα αυτό της συμπεριφοράς των νέων είναι αποκλειστικό μέλημα των γονιών. Αυτοί καλλιεργούν την συμπεριφορά του παιδιού και του δίνουν τις κατάλληλες βάσεις ώστε το παιδί να γίνει καλός και σωστός άνθρωπος. Είναι εκείνοι που συμβάλλουν και στην ψυχολογία του οπότε κατά τη γνώμη μου η ύπαρξη μιας ψυχολόγου σε κάθε σχολείο θα ήταν περιττή. Σε περίπτωση απουσίας των γονιών σίγουρα η κοινωνία θα έπρεπε να έχει λάβει μέτρα για την σωστή ανατροφή του παιδιού!!!!!!!!!
    ΤΣΕΡΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

  3.  

    Ευχαριστώ που σχολιάσατε το άρθρο μου….Η γνώμη σας μετράει πολύ για εμένα…και πιστεύω πως πρέπει όλοι να έχουμε και μια δεύτερη γνωμη!!!!Μαρία πιστεύω πως ένας ψυχολόγος θα έπρεπε να υπάρχει σε κάθε σχολείο διότι πολλά παιδιά ντρέπονται να μιλήσουν στους γοννείς τους…οπότε καλύτερα η ύπαρξη του ψυχολόγου, ώστε τα παιδιά να μιλάνε ελεύθερα χωρίς ντροπή και φόβο!!!
    ΙΑΚΩΒΑΚΗ ΡΑΦΑΗΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑ

Σχολιάστε

Top