ΤΕΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ

ΤΕΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ

Το ‘σχέδιο’ ΑΘΗΝΑ μετά τις αντιδράσεις και τα γράψε – σβήσε ολοκληρώνεται. Ποιο είναι το αποτέλεσμα όλης αυτής της φασαρίας; Έγινε αναδιάρθρωση των ΑΕΙ; Υπήρξε κάποιο σχέδιο; Τηρήθηκαν κάποια αξιοκρατικά κριτήρια; Κέρδισε κάτι η τριτοβάθμια εκπαίδευση της Ελλάδας ή η εθνική οικονομία; Κέρδισε κάτι η  Καρδίτσα; Η απάντηση σε όλα τα προηγούμενα ερωτήματα είναι ένα ξερό ΟΧΙ. Γιατί παραμένουν Τμήματα που δεν έχουν εκπαιδευτικό προσωπικό και υποδομές και από τον Οκτώβριο δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν (π.χ. Καρδίτσα, Τρίκαλα), γιατί καταργούνται Τμήματα που μπορούν να λειτουργήσουν αυτοδύναμα χωρίς πρόσθετο κόστος (π.χ. Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος), γιατί απαξιώνεται εκπαιδευτικό  προσωπικό και εργαστηριακός εξοπλισμός και σπαταλούνται πόροι σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Γιατί έγιναν όλα αυτά; Γιατί ακόμη στην Ελλάδα επικρατούν τα μικροκομματικά συμφέροντα και παραβλέπεται το συμφέρον του λαού. Υπερίσχυσαν τα κομματικά κριτήρια και δυστυχώς οι φορείς της Καρδίτσας δεν μπόρεσαν να ασκήσουν όση πολιτική πίεση άσκησαν οι παρακείμενες πόλεις (π.χ. Τρίκαλα, Λάρισα). Τελικά,  η μεγαλύτερη απώλεια του ΤΕΙ Λάρισας είναι η κατάργηση του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος που βρίσκεται στην Καρδίτσα. Το Τμήμα που συνεισέφερε στη δημιουργία των τριών νεώτερων Τμημάτων δε χρειάζεται πια.  Συνήθως όμως καταλαβαίνουμε πόσο χρειάζεται κάτι, όταν το χάσουμε. Τότε όμως είναι πολύ αργά. Τα Τμήματα που παραμένουν μετά το ‘σχέδιο’ Αθηνά για πόσο καιρό  παραμένουν; Μήπως πήραν απλώς μια παράταση μέχρι την επόμενη αναδιάρθρωση των ΑΕΙ; Μήπως άρχισε το ντόμινο της συρρίκνωσης και δεν έχει σταματημό; Το άμεσο μέλλον θα δείξει. Η κατάργηση Τμημάτων είναι πανεύκολη.  Η δημιουργία τους όμως θέλει πολύ κόπο και χρόνο. Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη χρόνος για διόρθωση της αδικίας και την αποφυγή της ζημιάς. Αν όμως είμαστε στο παρά πέντε, θα πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε μέσο για να βοηθήσουμε ακόμη μια φορά την Καρδίτσα και το Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος. Κάποια στιγμή θα ζητηθούν ευθύνες και θα πρέπει ο καθένας να τις αναλάβει.

pardalavan, 2ο ΓΕΛ Καρδίτσας

 

 

 

Ένα σχόλιο στο ΤΕΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ

  1. karachalia

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ!!!!!ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ….ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ…ΑΝ ΠΟΤΕ ΜΠΟΥΝ….

Σχολιάστε

Top