Κέικ με καρύδια της εποχής

Υλικά:

  • 4 φλιτζ. τσ. αλεύρι ΓΟΧ
  • 1 φλιτζ. τσ. ηλιέλαιο
  • 2 φλιτζ. τσ. ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. τσ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζ. σταφίδες
  • 1 1/2 φλιτζ. τσ.καρύδια χοντροσπασμένα
  • 1 κουτ.γλ. κανέλλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανιλίνη
  • 3 κουτ.γλ. baking powder
  • 1 1/2 κουτ.γλ. σόδα
  • 1/2 φλιτζ. καφέ κονιάκ

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε  το αλεύρι με την κανέλλα και τη βανίλια.

Σε ένα φλιτζάνι διαλύουμε τη σόδα και το baking powder μέσα στο κονιάκ.

Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε αρχικά τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Έπειτα προσθέτουμε το διάλυμα του κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα των στερεών (αλεύρι-βανίλια-κανέλλα) και χτυπάμε ώσπου να γίνει ένας ομοιογενής χυλός. Τέλος, ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες (αλευρωμένες) και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180oC «πάνω-κάτω» για περίπου 45-50 λεπτά. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι ότι το κέικ έχει ψηθεί επαρκώς και βγάζουμε από τον φούρνο. Κόβουμε αφού κρυώσει. Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη πριν το σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης