Η άκαρδη Μαυροσκουφίτσα και ο ΚΑΛΟΣ ΛΥΚΟΣ

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα κοριτσάκι, που το έλεγαν Μαυροσκουφίτσα μαζί με την οικογένειά της κοντά σε ένα μικρό δασάκι. Είχαν ένα μικρό σπιτάκι. Όλη η οικογένεια της Μαυροσκουφίτσας ήταν καλή, αλλά μόνο αυτή ήταν αγενής και ιδιότροπη.
Μια μέρα η μαμά της Μαυροσκουφίτσας έμαθε ότι η γιαγιά της ήταν άρρωστη βαριά πολύ. Της είπε λοιπόν να πάρει ένα καλαθάκι με πολλά καλούδια μέσα. Στην αρχή η Μαυροσκουφίτσα αρνήθηκε να το κάνει αυτό, αλλά μετά από λίγη ώρα η μαμά της την έπεισε.
Ντύθηκε στα μαύρα και ξεκίνησε για τη γιαγιά της. Πέρασε λίγη ώρα και ξάφνου εμφανίστηκε μπροστά της ένας μεγάλος λύκος.
Της είπε με δυνατή φωνή
-Γεια σου κοριτσάκι. Πώς σε λένε;
-Θα σου δώσω και λόγο;
-Γιατί είσαι τόσο κακιά;
-Άσε με, στα ’χω μαζεμένα, άντε τώρα, θέλω να συνεχίσω το δρόμο μου.
-Αν με αφήσεις να σoυ μιλήσω, θα σε αγαπάνε όλοι και θα νιώσεις καλύτερα, η καρδιά σου θα είναι πάντα ζεστή. Αν είσαι καλή, θα σε αγαπάμε, μην το ξεχνάς αυτό. Και … να είσαι ευγενική σε όλους. Θέλεις να έρθω κι εγώ μαζί σου;
-Ναι!!!!!!!!!
-Μπράβο. Έτσι να είσαι και θα μείνουν άφωνοι, δε θα σε αναγνωρίζουν. Έλα, πάμε τώρα, χεράκι-χεράκι στη γιαγιά σου. Εν-δυο-εν-δυο.
-Νάτο. Φτάσαμε., λέει η Μαυροσκουφίτσα..
Έφτασαν στο σπίτι και η γιαγιά της έμεινε άφωνη και την έκανε μια μεγάλη αγκαλιά. Μετά η Μαυροσκουφίτσα της διηγήθηκε όλη την ιστορία. Έκατσαν, έφαγαν και… επειδή ήταν καλή, την ονόμασαν Κοκκινοσκουφίτσα.

Από εκεί και πέρα, ΖΗΣΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Σχολιάστε

Top