Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ (της Μαρίας Δουραμάνη)

Έχετε διαβάσει ποτέ βιογραφίες; Σίγουρα κανονικές, όχι ασυνήθιστες! Βιογραφίες ανθρώπων. Εγώ όμως θα σας διηγηθώ την ιστορία ζωής ενός … χαρτονομίσματος 500 ευρώ, του Κούλη!
          Ο Κούλης ζούσε μέσα σε ένα χρηματοκιβώτιο, στην τράπεζα. Ζούσε εκεί πολύ καιρό και είχε πιάσει φιλίες με τα άλλα χαρτονομίσματα. Νόμιζε ότι θα έμενε για πάντα με τους φίλους του που τους αγαπούσε σαν να ήταν οικογένειά του.
          Μια μέρα, όμως, ξύπνησε και είδε τον ταμία της τράπεζας να τον κρατάει στα χέρια του και να τον παραδίδει σε ένα κύριο. Ο κύριος τον έβαλε στην τσέπη του και ξεκίνησαν να φύγουν.
          Ο Κούλης αγαπούσε πολύ τον κύριό του, γιατί κάθε βράδυ τον έβγαζε από την τσέπη του και τον χάιδευε , επειδή ήξερε πως και τα λεφτά νιώθουν και αισθάνονται. Συνδέθηκε πολύ με τον κύριό του, με τον οποίο έζησε δύο χρόνια.
          Μια μέρα, όμως, ο κύριός του είχε πάει σε ένα χρυσοπωλείο για να πάρει ένα κολιέ για τη γυναίκα του. Όταν ήρθε η ώρα να πληρώσει, ο κύριος έβγαλε το πορτοφόλι του και … έδωσε τον Κούλη. Ο Κούλης ήταν τόσο λυπημένος, που όλο έκλαιγε. Ήταν αναγκασμένος να ζει με στριφνά, κακά χαρτονομίσματα που τον πείραζαν συνεχώς. Όμως ο Κούλης ζούσε με την ελπίδα να τον βρει ο κύριός του.
          Ξαφνικά ο Κούλης άκουσε μια μέρα μια συζήτηση του χρυσοπώλη και ενός πελάτη: «…βούλιαξε… επιχείρηση …κ. Χαραλαμπόπουλος…». Στο όνομα Χαραλαμπόπουλος άνοιξε τα αυτιά του, επειδή αυτός ήταν ο πρώην κύριός του. Ο Κούλης ήταν πολύ στεναχωρημένος για τον πρώην κύριο του.
          Κάποια μέρα ο νυν κύριος του πηγαίνοντας στη δουλειά του σταμάτησε στο δρόμο. Τότε ο Κούλης αντιλήφθηκε ότι είδε ένα ζητιάνο. Ο κύριός του τον έβγαλε από την τσέπη του και τον έδωσε στον ζητιάνο. Ο Κούλης κατάλαβε ότι ήταν ο πρώην κύριός του.
          Μια μέρα ο κύριός του αποκάλυψε στην οικογένειά του ότι η επιχείρηση του κατάφερε να επιβιώσει και ήταν πάλι πλούσιοι. Ο Κούλης χάρηκε τόσο πολύ για τον κύριό του.
          Έτσι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Σχολιάστε

Top