Το σχολειο μας πάει θέατρο

 

Το έργο το οποίο είδαμε ονομάζεται ‘’Ειρήνη του Αριστοφάνη’’.

Ο Αριστοφάνης ήταν ένας αρχαίος συγγραφέας, ο οποίος σατίριζε τα γεγονότα της εποχής εκείνης και έγραφε κωμωδίες. Η παράσταση ξεκινώντας βρίσκει τον Τρυγαίο να ταΐζει ένα σκαθάρι, ώστε να τον μεταφέρει στον Όλυμπο, για να παρακαλέσει τους θεούς να σταματήσουν τον πόλεμο.

Ο Τρυγαίος δεν βρίσκει τους θεούς στον Όλυμπο, παρά μόνο έναν από εκείνους, τον Ερμή, ο οποίος του λέει ότι οι υπόλοιποι θεοί δεν άντεχαν άλλο τον πόλεμο και έφυγαν. Η συμμαθήτριά μας Αθανασία Τσομώκου “μεταμορφώθηκε “ και με τη βοήθεια του θιάσου έπαιξε την Ειρήνη στην παράσταση.

Ο Τρυγαίος προσκαλεί όλους τους κατοίκους (δηλαδή τους θεατές), να βγάλουν τις πέτρες μπροστά από τη σπηλιά που είχε κλείσει την Ειρήνη ο Πόλεμος με αποτέλεσμα να την ελευθερώσουν. Εκείνοι άρχισαν να χορεύουν και να τραγουδούν χωρίς να ακούν τον Τρυγαίο που τους συμβούλευε να κάνουν ησυχία, διότι εάν τους άκουγε ο Πόλεμος θα τους έκανε σκόνη.

Ο Τρυγαίος βρήκε δύο κούκλες, την Οπώρα και την Θεωρία. Όταν γύρισε σπίτι, τον ρώτησαν για ποιο λόγο τις πήρε κι εκείνες δεν τον πίστεψαν. Μετά από λίγο καιρό η μία κούκλα, και συγκεκριμένα η Οπώρα ζωντάνεψε κι έγινε μια πανέμορφη κοπέλα. Ο Τρυγαίος μαγεύτηκε από την ομορφιά της και την παντρεύτηκε. Έτσι, έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Το έργο αυτό μας δίδαξε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν συγκρούσεις και διενέξεις ή πόλεμος μεταξύ μας. Όταν δεν μαλώνουμε υπάρχει ΕΙΡΗΝΗ.

Κείμενο των μαθητών του Δ2  Επεξεργασία από τη συντακτική ομάδα.

Σχολιάστε

Top