<>,

<>,

Με την εκδρομή που κάναμε στο θέατρο Μπάτμιτον, μέσω του προγράμματος <<Dialogue in the dark>>, <<είδαμε το σκοτάδι >> με τις εικόνες του μυαλού μας και γνωρίσαμε πρωτόγνωρο για εμάς κόσμο: Τον κόσμο των τυφλών ανθρώπων.

Αυτή η ξενάγηση έγινε μέσα στο σκοτάδι, με έναν τυφλό ξεναγό. Πήγαμε μια βόλτα στο Μοναστηράκι, καθίσαμε σε μια  καφετέρια, επισκεφθήκαμε τον Εθνικό κήπο, την αγορά και το μετρό  . Στο σκοτεινό δωμάτιο που μπήκαμε δεν το είδαμε ποτέ στην πραγματικότητα το είδαμε.  Αλλά με άλλα μάτια.

Ο <<φόβος>> που είχαμε στην αρχή σιγά-σιγά σβήστηκε και η αγωνία μας εξαφανίστηκε. Τώρα πια έχουμε μάθει ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν ξεχωρίζουν καθόλου από εμάς.

Εκεί, την προσοχή μας τράβηξαν τα σχηματισμένα χαμόγελα στα πρόσωπα των τυφλών. Ήταν τόσο ζεστά και ζωηρά χαμόγελα.

Πιστεύουμε ότι αυτή ήταν μια πολύτιμη εκδρομή για εμάς και ευχαριστούμε τις δασκάλες μας που κατάφεραν να την κανονίσουν. Μας έμαθε να μην λυπόμαστε του τυφλούς αλλά να γνωρίζουμε ότι έχουν περισσότερες ικανότητες από  εμάς. Επίσης, μας έμαθε να εμπιστευόμαστε και να στηριζόμαστε στις υπόλοιπες αισθήσεις εκτός από την όραση.

Το πρόγραμμα που παρακολουθήσαμε μας ενθουσίασε όλα τα παιδιά και νομίζουμε ότι ποτέ δε θα ξεχάσουμε αυτή τη μοναδικά εμπειρία.

Την επόμενη μέρα, αφού γυρίσαμε από την εκδρομή ζωγραφίσαμε ο καθένας πώς φαντάστηκε  τα δωμάτια που μπήκαμε. Στο τέλος τα συγκρίναμε και καταλήξαμε ότι ο καθένας έχει διαφορετική φαντασία.

Αυτή τη γνωριμία με τον κόσμο των τυφλών κανείς δεν μπορεί να την εξηγήσει όπως ακριβώς την έζησε. Είναι κάτι ανέκφραστο και ταυτόχρονα συναρπαστικό!

 ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΑΡΙΣΗ.

 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ,  ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΜΕΛΟΣ.

Σχολιάστε

Top