Μεσογειακή διατροφή

Η Μεσογειακή Διατροφή χαρακτηρίζεται από την καθημερινή κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, δημητριακών, οσπρίων, ξηρών καρπών και σπόρων, την μέτρια κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, την εβδομαδιαία κατανάλωση ψαριών και πουλερικών, την περιορισμένη κατανάλωση κόκκινου κρέατος, την χρήση του ελαιόλαδου  και την μέτρια κατανάλωση κόκκινου κρασιού.

Η μεσογειακή  μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό μέτρο αντιμετώπισης της παχυσαρκίας, καθώς χαρακτηρίζεται από ισορροπημένη αναλογία μακροθρεπτικών συστατικών: πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες, «καλά» μονοακόρεστα και πολυακόρεστα ω3 λιπαρά οξέα και μικροθρεπτικών συστατικών: βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικές ουσίες, που μπορούν συμβάλλουν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στην καύση του αποθηκευμένου λίπους.

Μεσογειακή διατροφή

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης