Μπάρες Δημητριακών Με Καρύδα Και Φρούτα

ΥΛΙΚΆ  

Για 30 κομμάτια

150 γραμμάρια αποξηραμένα φρούτα

(π.χ. βερίκοκα , δαμάσκηνα , σύκα , χουρμάδες)

70 γραμμάρια σταφίδα

100 γραμμάρια βούτυρο

3 κουταλιές της σούπας μέλι

200 γραμμάρια νυφάδες βρόμης

50 γραμμάρια ψιλοκομμένα αμύγδαλα

50 γραμμάρια τριμμένη καρύδα

100 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως

1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΈΛΕΣΗ 

  • Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τις σταφίδες σε ζεματιστό νερό και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους .
  • Σε ένα μπόλι ανακατεύουμε το βούτυρο και το μέλι, μέχρι να ενωθούν σε αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα , τις σταφίδες , τις νυφάδες βρόμης, τα αμύγδαλα, την τριμμένη καρύδα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη. Προσθέτουμε