
ΥΛΙΚΆ
Για 30 κομμάτια
150 γραμμάρια αποξηραμένα φρούτα
(π.χ. βερίκοκα , δαμάσκηνα , σύκα , χουρμάδες)
70 γραμμάρια σταφίδα
100 γραμμάρια βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας μέλι
200 γραμμάρια νυφάδες βρόμης
50 γραμμάρια ψιλοκομμένα αμύγδαλα
50 γραμμάρια τριμμένη καρύδα
100 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
- Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τις σταφίδες σε ζεματιστό νερό και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους .
- Σε ένα μπόλι ανακατεύουμε το βούτυρο και το μέλι, μέχρι να ενωθούν σε αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα , τις σταφίδες , τις νυφάδες βρόμης, τα αμύγδαλα, την τριμμένη καρύδα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη. Προσθέτουμε