ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

 

Τυροπιτάκια κούρου
Αμαλία Μπαγιωνέτα Αμαλία Μπαγιωνέτα

Υλικά

  1. Για την ζύμη:
  2. 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200γραμμ)
  3. 150 γραμ βούτυρο λιωμένο
  4. 180 γραμ. ηλιέλαιο
  5. 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου)
  6. 3 κ.σ κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο
  7. 1 κγ κοφτό μπέικιν
  8. 2 πρεζες αλάτι
  9. Λίγο πιπέρι
  10. Για την γέμιση :
  11. 250 γραμ. φέτα σκληρή σε τρίμματα
  12. 100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  13. 1 αυγό
  14. Λίγο πιπέρι
  15. Δυόσμο προαιρετικά
  16. Για την επάλειψη :
  17. Κροκου αυγού
  18. Σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το βούτυρο, το λάδι, το κεφαλοτύρι, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε

  2. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν κι ανακατεύουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή κι απαλή

  3. Σκεπάζουμε και αφήνουνε τη ζύμη για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.

  4. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα τα υλικά της γέμισης για τα τυροπιτάκια κουρού και τα ζυμώνουμε

    Τυροπιτάκια κούρου φωτογραφία βήματος 4
  5. Παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης, τα πατάμε με τις παλάμες μας να γίνουν πλακέ. Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο, κλείνουμε και πατάμε τις ενώσεις με πιρούνι η δίνουμε ότι άλλο σχήμα θέλουμε.

  6. Αφού τελειώσουμε όλα τα τυροπιτάκια κουρού διαλύουμε τον κρόκο με λίγο γάλα ή νερό και τα αλείφουμε με πινέλο. Αν θέλετε, πασπαλίζετε την επιφάνειά τους με λίγο σουσάμι.

    Τυροπιτάκια κούρου φωτογραφία βήματος 6
  7. Ψήνουμε τα τυροπιτάκια σε καλά προθερμασμένο φούρνο τους 180 βαθμούς C στον αέρα για περίπου 30 λεπτά, να ροδοκοκκινήσουν!

    ΠΗΓΗ:tps:/https://cookpad.com/gr/sintages/13891975-turopitakia-kourou?via=search&search_term

    Απο μαθητρια του 12ου Δημοτικου Σχολειου