Υλικά
-
Για την ζύμη:
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200γραμμ)
-
150 γραμ βούτυρο λιωμένο
-
180 γραμ. ηλιέλαιο
-
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου)
-
3 κ.σ κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο
-
1 κγ κοφτό μπέικιν
-
2 πρεζες αλάτι
-
Λίγο πιπέρι
-
Για την γέμιση :
-
250 γραμ. φέτα σκληρή σε τρίμματα
-
100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
-
1 αυγό
-
Λίγο πιπέρι
-
Δυόσμο προαιρετικά
-
Για την επάλειψη :
-
Κροκου αυγού
-
Σουσάμι
Εκτέλεση
-
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το βούτυρο, το λάδι, το κεφαλοτύρι, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε
-
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν κι ανακατεύουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή κι απαλή
-
Σκεπάζουμε και αφήνουνε τη ζύμη για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
-
Παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης, τα πατάμε με τις παλάμες μας να γίνουν πλακέ. Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο, κλείνουμε και πατάμε τις ενώσεις με πιρούνι η δίνουμε ότι άλλο σχήμα θέλουμε.
-
Ψήνουμε τα τυροπιτάκια σε καλά προθερμασμένο φούρνο τους 180 βαθμούς C στον αέρα για περίπου 30 λεπτά, να ροδοκοκκινήσουν!
ΠΗΓΗ:tps:/https://cookpad.com/gr/sintages/13891975-turopitakia-kourou?via=search&search_term
Απο μαθητρια του 12ου Δημοτικου Σχολειου