TYΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

Υλικά

  1. 500 γρ. φύλλο κρούστας
  2. 350 γρ. φέτα
  3. 150 γρ. κίτρινο τυρί (ότι θέλετε)
  4. 2-3 αυγά
  5. 2/3 φλιτζανιού βούτυρο λιωμένο
  6. Πιπέρι
  7. Λίγο μοσχοκάρυδο
  8. Σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τα τυριά και τα αναμιγνύουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά, θέλουμε μια σφιχτή γέμιση, αν είναι νερουλή συμπληρώνουμε λίγο ακόμη τριμμένο τυρί.

  2. Απλώνουμε το φύλλο κρούστας σε καθαρό πάγκο και το κόβουμε σε στενόμακρες λωρίδες. Παίρνουμε μια-μια τις λωρίδες, αλείφουμε με λίγο βούτυρο και τοποθετούμε στην άκρη κάθε λωρίδας, λίγη από την γέμιση (περίπου 1 μικρό κουταλάκι).

  3. Τυλίγουμε κάθε λωρίδα σε τριγωνάκι, κλείνοντας μέσα την γέμιση. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.

  4. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, και τα αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο και σουσάμι (αν βάλουμε). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

 ΠΗΓΗ:https://cookpad.com/gr/sintages/13767211-turopitakia?via=search&search_term=%CF%84%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1
Απο μαθητρια 12ου Δημοτικου Σχολειου