
Δοκιμάστε να συνοδεύσετε τον πρωινό σας καφέ με αυτά τα γευστικά μπισκότα!!!! Τραγανά με επικάλυψη λευκής και μαύρης κουβερτούρας!!!! Δοκιμάστε τα εκτελώντας την παρακάτω συνταγή:
Υλικά
- 250 γραμμάρια αλεύρι
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 125 γραμμάρια τριμμένα καρύδια
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 100 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
- 50 γραμμάρια μαργαρίνη
- 1 αβγό
- εσάνς βανίλιας
- βούτυρο για τη φόρμα
- 100 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα
- 50 γραμμάρια μαύρη κουβερτούρα
- ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί
Εκτέλεση
1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τα καρύδια, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε την καστανή και τη λευκή ζάχαρη με τη μαργαρίνη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό με λίγη εσάνς βανίλιας και ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε το μείγμα αλευριού με το μείγμα αβγού και δουλεύουμε τα υλικά μέχρι να πάρουμε μια νωπή ζύμη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 C ( στον αέρα 155 C)
2. Αδειάζουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα για μάφιν και ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 25 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα χωρίζουμε οριζόντια στη μέση με μαχαίρι ή κλωστή.
3. Λιώνουμε τις δύο κουβερτούρες χωριστά σε μπεν μαρί. Αλείφουμε το κάτω μέρος κάθε μπισκότου με λίγη λευκή κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς. Σκεπάζουμε με το πάνω μέρος και περιχύνουμε την επιφάνεια σταυρωτά με μαύρη και λευκή κουβερτούρα.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!
Μια μαθήτρια του 12 Δημοτικού σχολείου Λαμίας ( Η συνταγή είναι από το βιβλίο μαγειρικής «Οικογενειακό τραπέζι»