Τσιζ κέικ με μπισκότο

Για περ. 12 κομμάτια

ΥΛΙΚΑ

150 γραμμάρια μπισκότα βουτύρου ή φρυγανιές

250 γραμμάρια ζάχαρη

1 πρέζα κανέλα

60 γραμμάρια βούτυρο

βούτυρο για την φόρμα

60 γραμμάρια κρεμ φρες

800 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή σιρόπι βανίλιας

4 αβγά

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

50 ml γάλα

100 γραμμάρια ξινή κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Βάζουμε τα μπισκότα ή τις φρυγανιές σε πλαστική σακούλα τροφίμων και τα θρυμματίζουμε με τον πλάστη. Με ένα πιρούνι αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα τρίμματα με 200 γραμμάρια ζάχαρη , την κανέλα και το μαλακό βούτυρο.

Βουτυρώνουμε μια κουμπωτή φόρμα ( διάμετρος 24 εκ. ) και τη στρώνουμε με τη ζύμη , πιέζοντας προς τα πάνω τις άκρες σε ύψος 2 εκ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 0C ( στον αέρα 150 0C ).

Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση , ανακατεύουμε την κρεμ φρες , το φρέσκο τυρί κρέμα , την υπόλοιπη ζάχαρη και το εκχύλισμα ή σιρόπι βανίλιας μέχρι να αποκτήσουν ενιαία υφή. Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά , ανακατεύοντας συνεχώς, Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και το γάλα . Απλώνουμε τη γέμιση στη ζύμη και ψήνουμε το γλυκό στον φούρνο για περίπου 1 ώρα.

Το αφήνουμε μέσα στον φούρνο, με ανοιχτή την πόρτα, για να μη ραγίσει το γλυκό. Όταν κρυώσει, το αλείφουμε με την ξινή κρέμα γάλακτος και το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Γαρνίρουμε προαιρετικά με σιρόπι φρούτων.

Καλή επιτυχία!

Συντάκτης του 12ου δημοτικού σχολείου Λαμίας