Ταλέντο στην Αντισφαίριση

Με αφορμή τους αγώνες αντισφαίρισης Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ε3 της Α΄ Ένωσης Αντισφαίρισης (Αν. Μακεδονίας & Θράκης) την πρόκριση και την πρώτη θέση της Μαρίλιας Ιωάννου μίας μαθήτριας του σχολείου μας γράφεται αυτό το άρθρο. Το νεαρό κορίτσι γεννήθηκε στις εννέα Ιουλίου του 2009. Η πρώτη της επαφή με το τένις έγινε στην ηλικία των έξι ετών και λίγο καιρό μετά άρχισε τις προπονήσεις στο Σύλλογο Αντισφαίρισης Σερρών (ΣΑΣ). Αιτία για αυτό το ξεκίνημα αποτέλεσε μία φίλη της Μαρίλιας, η επίσης μαθήτρια του σχολείου μας Ραλλία Σιάρκου, όταν την είδε να προπονείται. Σήμερα η ταλαντούχα μαθήτρια έχει λάβει μέρος σε 31 αγώνες εθνικών και τριεθνών διοργανώσεων και έχει συνολικά 15 διακρίσεις πρώτης και δεύτερης θέσης.

ιωαννου1

-Καλησπέρα Μαρίλια και ευχαριστώ που δέχθηκες αμέσως για αυτήν την συνέντευξη!

-Κι εγώ ευχαριστώ που με πρότεινες για αυτό το άρθρο!

-Ποια είναι η σημαντικότερή σου νίκη;

-Η αλήθεια είναι πως έχω αρκετές σημαντικές νίκες για την ηλικία μου, η σημαντικότερη όμως λόγω επιπέδου και δυσκολίας μέχρι σήμερα θεωρώ πως ήταν η τελευταία μου νίκη στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ε3 Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Η διεξαγωγή των αγώνων έγινε στη Δράμα 26-28 Φεβρουαρίου 2022.

-Σκέφτηκες ποτέ να τα παρατήσεις;

- Ποτέ. Αν και είναι ένα μοναχικό άθλημα, με σκληρές προπονήσεις πολλών ωρών είναι ένα άθλημα που αγαπώ.

ιωαννου2

-Αυτός ο αγώνας ήταν ένας εύκολος στόχος για εσένα;

- Σαφώς και όχι. Κανένας αγώνας και κανένας αντίπαλος δεν είναι εύκολος. Δεν πρέπει να υποτιμήσεις κανέναν αθλητή. Ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο τουρνουά, φτάνοντας στον ημιτελικό γνώριζα ότι η αντίπαλός μου ήταν κατά ένα χρόνο μεγαλύτερη, με περισσότερη εμπειρία και βαθμολογία και κατά συνέπεια έπρεπε να την αντιμετωπίσω με πολύ δύναμη και ωριμότητα. Όπως και έγινε, με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για εμένα, την πρόκρισή μου στον τελικό με 2-0 set.

-Πίστευες ότι θα καταφέρεις να κατακτήσεις την πρώτη θέση;

-Η πρώτη θέση είναι πάντα ένας στόχος. Όμως την ίδια σημασία έχει και μία καλή αγωνιστική παρουσία, αφού πολλές φορές το αποτέλεσμα κρίνεται στα σημεία.

-Είχες την υποστήριξη των προπονητών και της οικογένειάς σου σε αυτό σου το εγχείρημα;

- Έχω την αμέριστη υποστήριξη τόσο των προπονητών και του συλλόγου μου, όσο και της οικογένειάς μου σε όλη αυτή την προσπάθειά μου και τους ευχαριστώ από την καρδιά μου.

ιωαννου3

-Ποια ήταν η πιο δύσκολη αντίπαλος σου και σε ποια φάση του αγώνα;

- Η αλήθεια είναι πως αρκετές φορές κρίθηκε και ο ημιτελικός (6-2, 7-5) και ο τελικός (4-6, 7-6(5), 6-  2) στον πόντο. Σέβομαι κάθε αντίπαλό μου από την πρώτη στιγμή που μπαίνω στο γήπεδο και αγωνίζομαι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

-Κατά την διάρκεια των αγώνων ο καιρός ήταν σύμμαχος σου;

- Ο καιρός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την εξέλιξη των αγώνων. Δυστυχώς αυτή τη φορά δεν ήταν σύμμαχός μου, καθώς ημιτελικός και τελικός διεξήχθησαν κάτω από βροχή και με πολλές διακοπές κάτι που δυσκολεύει την απόδοση όλων, πιστεύω. Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα δικαίωσε την προσπάθειά μου.

-Υπήρξε στιγμή που να απογοητεύτηκες και να πίστεψες ότι θα χάσεις;

- Το τένις είναι ένα πολύ σκληρό άθλημα που απαιτεί πέρα από τεχνική αρτιότητα και φυσική κατάσταση, καθώς και ιδιαίτερη ψυχολογική ισορροπία. Προσπαθώ να μην απογοητεύομαι και να αγωνίζομαι για κάθε πόντο.

-Ποια ήταν τα συναισθήματα σου όταν νίκησες;

- Ικανοποίηση, χαρά, επιβράβευση.

ιωαννου4

-Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το μέλλον;

- Να δουλέψω πολύ σκληρά για να φτάσω όσο πιο ψηλά. Το τένις είναι ένας μαραθώνιος και όχι ένα σπριντ

-Σε τι βαθμό θέλεις να εξελίξεις το τένις;

- Μια ζωή γεμάτη «τένις». Να το εξελίξω και όπου με βγάλει…

-Ευχαριστώ και πάλι για την συνέντευξη σου εύχομαι πολλές επιτυχίες στον τομέα του τένις αλλά και σε σχολικό και προσωπικό επίπεδο!

-Κι εγώ ευχαριστώ και πάλι!

Πηγές για αυτό το άρθρο αποτελούν το αρχείο της Μαρίλιας Ιωάννου.

 

Ελπίδα Φουντουκίδου

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης