Το μεγαλείο της ελληνικής φύσης

Δαμάζοντας τον Βουραϊκό με τον οδοντωτό

Το φαράγγι του Βουραϊκού αποτελεί ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα της ελληνικής φύσης, το οποίο αξίζει να επισκεφτείτε την άνοιξη. Ανεβείτε στον οδοντωτό σιδηρόδρομο που ξεκινά από το Διακοφτό και μέσα από μια εντυπωσιακή διαδρομή 22 χλμ. (χαρακτηρισμένη ως η θεαματικότερη διαδρομή με τρένο σε ολόκληρη την Ευρώπη) θα οδηγηθείτε στα Καλάβρυτα, σε υψόμετρο 750 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας.

Απόκρημνοι βράχοι και διαδοχικές χαράδρες καθηλώνουν το βλέμμα με την άγρια ομορφιά τους∙ καταρράκτες και ορμητικοί χείμαρροι κυλούν τα αφρισμένα νερά τους∙ υγρά σπήλαια με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, οργιώδης βλάστηση και σπάνια είδη φυτών συνθέτουν τη μοναδικότητα αυτού του τόπου.

Προσέξτε: Μην αφήσετε να σας παραπλανήσουν οι μεγάλες εκτάσεις γεμάτες λεμονιές και ελιές στη αρχή της διαδρομής.

Σύντομα το σκηνικό αυτό αλλάζει και η πορεία σας αποκτά άγριο ενδιαφέρον. Αλλεπάλληλα τούνελ και ψηλές κόκκινες ορθοπλαγιές, διαβρωμένες εμφανώς από την αδιάκοπη ροή του νερού, ορθώνονται μπροστά στα μάτια σας. Το υψόμετρο ανεβαίνει αισθητά και το πρώτο «δόντι» του συρμού εμπλέκεται υποχρεωτικά για να του προσφέρει την απαραίτητη υποβοήθηση.

Το ανοιξιάτικο τοπίο στο σταθμό της Ζαχλωρούς, με τα κρυστάλλινα νερά του ποταμού και τα τεράστια πλατάνια να στεφανώνουν τις όχθες του, συνθέτουν μια αξέχαστη εικόνα απαράμιλλου φυσικού κάλλους.

Ανάβαση με τον «Μουτζούρη»

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης